İhanet Sürüyor: İşgalci "İsrail" Başbakanı, BAE’ye Davet Edildi
13 Aralık 2021

İhanet Sürüyor: İşgalci "İsrail" Başbakanı, BAE’ye Davet Edildi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Osmanlı Hilafet Devleti’nin hile ile ortadan kaldırılışıyla birlikte ortaya çıkan devletçiklerin başına yerleştirilen yöneticilerin ihanetlerinin ardı arkası kesilmiyor. Tarihte ilk kez bir “İsrail” Başbakanı davet üzerine Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) resmi ziyaret düzenliyor.

Gasıp Yahudi varlığının Başbakanı Naftali Bennett, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) resmi ziyaret düzenleyeceğini açıkladı.

"Bu bir ‘İsrail’ başbakanının BAE'ye düzenlediği ilk resmi ziyaret" açıklamasında bulunan Bennett'in Pazartesi günü Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'la bir araya gelerek iki ülke arasındaki ilişkileri "derinleştirmek" için ekonomik ve bölgesel konuları ele alacağı duyuruldu. Ziyaretin Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın daveti üzerine gerçekleştirildiği biliniyor.

Trump yönetiminin arabuluculuğundaki Abraham Mutabakatı kapsamında geçen yıl “İsrail”le ilişkileri normalleştiren BAE, Mısır ve Ürdün'den sonra “İsrail”le diplomatik ilişki kuran üçüncü Arap ülkesi olmuştu. Abraham Mutabakatı kapsamında BAE'nin yanı sıra Bahreyn, Fas ve Sudan da “İsrail”le benzer anlaşmalar imzalamıştı.

ABD’nin siyasi ekseninde başlatılan bu görüşmelerin yansıması Türkiye’de de görülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir süredir gasıp Yahudi varlığına sıcak mesajlar yolluyor.

Abraham Mutabakatı'nda müzakereler, Bennett'in selefi Benyamin Netanyahu tarafından yürütülmüştü. Netanyahu, bu anlaşmaların “İsrail”in İran'a karşı yeni bölgesel müttefikler kazanmasına imkân tanıyacağını ve Tahran'ın nükleer silah edinmesinin engellenmesine yönelik diplomatik çabalarını güçlendireceğini söylemişti.

Abraham Mutabakatı'nın ardından “İsrail” ve BAE bir dizi ekonomik iş birliği anlaşması imzalamıştı.

“İsrail” Başbakanı Bennett'in BAE ziyareti, İran'ın nükleer programı konusunda 2015 yılında imzalanan anlaşmayla ilgili olarak Avusturya'nın başkenti Viyana'da yürütülen İran’ın nükleer kapasitesiyle ilgili görüşmelerin yeniden başladığı bir dönemde gerçekleşiyor.

ABD, Suriye’de verdiği role karşılık Tahran ile kısıtlı olarak nükleer çalışmalarını sürdürmesi için imzaladığı nükleer anlaşmadan Suriye’de halkın İslami devriminin hile ve katliamlarla bastırılmasının ardından yine İran’ı aşağılayarak 2018 yılında Trump yönetiminin kararıyla tek taraflı olarak çekilmişti.

Viyana'daki görüşmeler, ABD'nin yeniden anlaşmaya dâhil olmasını ve İran'ın da bu mutabakat doğrultusundaki taahhütlerine bağlılığını yinelemesini amaçlıyor.

Ortadoğu’da ABD ve İngiltere eksenli İslam beldelerindeki rejimlerin ihaneti sayesinde varlığını sürdüren “İsrail” işgale devam ediyor. İslam İş birliği Teşkilatı ve diğer işe yaramaz kuruluşların toplanıp korkakça kınamaktan başak bir icraata kalkışmaması gasıp Yahudi varlığını daha da cesaretlendiriyor.