Hizb-ut Tahrir’den Çarpıtma Habere Sert Tepki!
20 Ekim 2021

Hizb-ut Tahrir’den Çarpıtma Habere Sert Tepki!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu, bugün ajanslara düşen “Gaziantep’te Hizb-ut Tahrir ve DAEŞ’e yönelik gözaltı” haberlerine sert tepki gösterdi.

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’ndan M. Emin Yıldırım, bugün Gaziantep’te 2 Hizb-ut Tahrir üyesine yapılan gözaltların kasıtlı olarak silahlı faaliyet gösteren örgütlerle birlikte verildiğini ve böylece çirkin bir algı yönetimi yapıldığını söyledi.

Haber hakkında değerlendirmelerine başvurduğumuz Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Üyesi M. Emin Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

“Bugün bazı haber ajanslarında Gaziantep'te Hizb-ut Tahrir'e yönelik bir operasyon haberi yayınlandı. Haberde 3 kişinin terör propagandası gerekçesiyle gözaltına alındığı, yapılan aramada bir adet ruhsatsız tüfek ele geçirildiği yazıldı.

Öncelikle bu haberin çarpıtılarak verildiğinin altını çizmek istiyorum. Zira söz konusu operasyonda Hizb-ut Tahrir mensubu olduğu iddiasıyla 2 kişi gözaltına alınmış diğer bir kişi de DAEŞ propagandası yapmak suçlamasıyla başka bir operasyonda gözaltına alınmıştır. Ancak güdümlü medya fırsatı ganimet bilip DAEŞ ve Hizb-ut Tahrir gözaltlarını sanki aynı operasyon kapsamındaymış gibi yansıtarak Hizb-ut Tahrir’i de maddi/silahlı bir örgüt gibi göstermeye soyunmuştur. Aynı medya, DAEŞ operasyonunda ele geçirilen silahı Hizb-ut Tahrir’e ait 3 adet bandrollü yasal kitabın yanına koymak suretiyle Emniyet’in Hizb-ut Tahrire karşı giriştiği karalama kampanyasına ortak olmuştur.

Bu iftiracı medyaya ve Hizb’i terör örgütü gibi göstermeye çalışan Emniyet yetkililerine sormak lazım: Türkiye'deki en üst yargı mercii Anayasa Mahkemesi Hizb-ut Tahrir’i terör örgütü olarak görmezken, Hizb-ut Tahrir propagandası yapmak suçlamasıyla gözaltına alınan gençlerin sosyal medya paylaşımları nasıl terör propagandası oluyor?

Ayrıca an itibariyle bu Hizb-ut Tahrir propagandası yapmak suçlamasıyla gözaltına alınan Müslümanlardan biri serbest bırakılmış diğeri de ifadesi alınmak üzere savcılığa sevk edilmiştir. Buradan, böylesi basit algı yönetimlerine tevessül eden, karalama operasyonlarına imza atan ilgili Emniyet ve medya mensuplarına seslenmek istiyorum: Sizin bu karalama kampanyalarınız Hizb-ut Tahrir'e hiç bir zarar veremez. Hizb-ut Tahrir, dün olduğu gibi bugün de kınayıcın kınamasından korkmadan hakkı haykırmaya devam edecektir.”

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gaziantep Emniyeti’nin Hizb-ut Tahrir'e karşı “FETÖ” taktikleri kullandığını söyledi. Kar mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gaziantep Emniyeti'nin bu yaptığı açık bir FETÖ taktiğidir. Hizb-ut Tahrir mensubu kardeşlerimizin evinden Köklü Değişim yayınlarının kitaplarını alıp, gözaltına alınmış IŞİD mensubu birinin evinde bulunan tüfek ile aynı masada medyaya servis etmek açık bir kumpastır ve iftiradır!”

___

#YargıZulmüneDurDe