Hilâfet Videosu Çeken Kadınlara Yönelik Gözaltı Zulmüne Tepkiler Çığ Gibi!
23 Şubat 2021

Hilâfet Videosu Çeken Kadınlara Yönelik Gözaltı Zulmüne Tepkiler Çığ Gibi!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Bu kez zulüm Afyonkarahisar Amuriye'de video çeken biri 16 yaşında 4 Müslüman bacımıza yönelik yapıldı. Bu sistematik zulme sessiz kalınmaması çağrımıza icabet edenler sosyal medyada tepkilerini #MüslümanBacılarGözaltında başlığı altında dile getirdi. Son dakika haberine göre sabah yapılan gözaltı zulmüne bir bacımız daha eklendi. Savcının talimatıyla Merve Takmaz bacımız da 4 aylık bebeği ile birlikte Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından Afyon'a götürülmek üzere gözaltına alındı.

Bu sabah erken saatlerde Ankara Emniyet birimlerinin evlere yaptığı baskınla 4 Müslüman bacımız gözaltına alındı. Sadece Müslüman kadınların esaretten kurtarılması ve Hilafet'in kurulması için çağrı videosu çeken bu bacılarımıza yapılan gözaltı zulmü, 28 Şubat uygulamalarına çok benzemektedir. Bu sabah evlerinden alınan; Müzeyyen Sevinç, Hatice Yıldız, Zehra Yavuzkan ve 16 yaşındaki Saliha Yıldız ifadeleri alınmak üzere ilgili birimlere götürüldüler. Son alınan bilgilere göre ise Afyon’a sevk edildiler.

Videoda mazlum bir Müslüman kadının "Ey Mutasım neredesin?" çağrısı üzerine Roma'ya karşı ordular seferber eden Halife Mutasım'ın ve Hilafetin izzet ve şerefine vurgu yapılıyor. Bu video üzerine bacılarımızın gözaltına alınıp zulme maruz kalması da Hilafetin yokluğunda zulmün her yerde kol gezdiğinin bir kanıtı olarak sosyal medyadadaki paylaşımlar arasında yer aldı. Bugün imdada çağırılacak bir Halifenin olmadığına da vurgu yapıldı.

Yaptıkları sadece Hilâfet’in ilgasının 100. Yılı münasebetiyle Afyon’un Amuriye kentinde bir video çekimi ile çağrıda bulunmak olan bu 4 bacımızın bir an evvel serbest bırakılması gerektiğini hatırlatıyor, Köklü Değişim Medya olarak gözaltına alınan kardeşlerimize ve ailelerine sabırlar diliyoruz.

Bu zulmü dile getirmek için başlattığımız #MüslümanBacılarGözaltında başlıklı Twitter çalışması saatlerdir Türkiye gündeminde ilk sıralarda yerini koruyor.

Kamuoyonu da bu zulüm ve baskılar karşısında duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Bu zulümlere karşı duyarlı olunması için yaptığımız çağrıya icabet edenlerden Allah razı olsun.

Sosyal medyada bu zulme karşı yapılan açıklama ve mesajlar derlediklerimizin bir kısmı şöyle:

MAZLUMDER İstanbul Şube Başkanı Ali Öner:

Hilafet ile ilgili video çeken 4 kadın sabah baskınıyla gözaltına alındı. Biz 28 Şubatın bittiğini zannediyorduk. Demek sahipleri bin yıl sürecek demekle haklılarmış! Düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamındaki bu eylemlerin gözaltı ile sonuçlanması asla kabullenilemez.”

Gazeteci Adem Özköse:

“Ankara'da Hilâfet videosu çektikleri için 4 kadın gözaltına alınmış. İnsanlar şiddete başvurmadıkları sürece fikir ve taleplerinde hür olmalılar. Bu ülkede sosyalizm isteyen veya ırk üstünlüğünü savunan partiler varsa Hilâfet istemek de suç sayılmamalı.”

Araştırmacı Yazar Yaşar Aydın:

Söz konusu İslam ve değerleri olunca hiçbir cinsiyet ayrımı yapılmamakta. Düşüncelerini ifade eden Annelere, ablalara ve bacılara yuvalarında operasyon olsa olsa yahudileşmiş yunanlaşmış bir zihniyetin işidir.

Emniyet olarak Çağırdınız da gelmediler mi?

Halkımız bundan razı mı?

Hizb-ut Tahrir TR Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar:

Bu bacılarımıza sabah #salı sırf Rabbunallah dedikleri için, esaret altındaki Müslüman kadınlara yardım edecek Hilafeti istedikleri için evlerine baskın yapıldı ve izlediğiniz bu video sebebiyle gözaltına alındılar.

Bu erkekçe değil korkakça yapılan bir 28 Şubat uygulamasıdır.”

İlahiyatçı Yazar Abdullah İmamoğlu

Toplumu fısk-ı fücur ile ifsat edenler serbest ancak nesillerimize hayırlı bir gelecek bırakmak isteyen anneler, bacılar gözaltında...

‘Haya etmiyorsanız dilediğinizi yapın!’

Hilafet’e tahammülsüzlük 28 Şubat zulmünün devam ettiğini açıkça göstermektedir.”

#YenidenHilafet

Tasfiye Dergisi Editörü ve Özgür Yazarlar Birliği Başkanı Ahmet Örs:

Hilâfet Videosundan Kadınlara da Gözaltı Zulmü!”

Köklü Değişim Dergisi Yazarı Hakkı Eren

Sırf şu görüntüleri çektikleri için sabahın köründe Bacılarımızı gözaltına almak da ne demektir. Hiç mi Allah'tan korkunuz kalmadı? Hiç mi haya etmiyorsunuz? Hilafet sizi bu kadar mı korkutuyor?”

Aktivist ve İnsani Yardım Görevlisi Ömer Faruk Teke:

“Dileyen LTBT, Kominizm vb fikirlerini yüksek sesli bir şekilde dile getirip bunun doğru olduğunu savunabiliyor ve Silah vb. şiddete başvurmadığı sürece bu herhangi bir sorun olmuyor.

Lakin bir grup insan Hilafet istediklerini dile getiren video çektiği için Gözaltına alınıyor.

1) Öncelikle Hilafet istemek ne zamandan beri suç oldu?

2) Hilafet isteyenlerin ifadesine karakola çağrılarak başrulabilir ve düşünceleri öğrenilemez mi?

3) 4 Bayan hilafet istedi diye evlerine neden baskın yapılır?

4) Bu soruların cevabını aramak hepimize düşmez mi!

Hatadan Dönün!

Açıkça ve net bir şekilde belirtmeliyim ki bu bacılarımızın metodlarından farklı olarak aynı hedefe ulaşmak için bende #Hilafetİstiyorum eğer siz Hilafet'e karşıysanız bunu belirtin insanlara zulmetmeyin ve bu bacıları serbest bırakıp hatadan dönün.”

Gazeteci Yazar Şükrü Hüseyinoğlu:

“Fısk-fücur, fuhşiyat videoları çekenlerin ‘yönetmen’, ‘dizi sanatçısı’ vs. diye taltif edilip el üstünde tutulduğu, buna karşılık Hilafet videosu çeken Müslümanların terörist muamelesi gördüğü bir ülke burası. Alın size ‘Bağımsız, Müslüman Türkiye!"

HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir:

“Hilafet ile alakalı video çeken bayanların evlerine baskın yapılarak gözaltına alınması eski Türkiye'yi andırmaktadır. Şiddet içermeyen ve tamamen fikir özgürlüğü kapsamındaki fiillerin bu şekilde cezalandırılması yanlıştır. En kısa zamanda serbest bırakılmalarını ümit ediyorum.”

Gazeteci Milat Gazetesi Tayyar Tercan:

“28 Şubat darbe zihniyetinin uygulamasıdır bu!

Lbgt, PKK ve türevleri fikir özgürlüğü diye Mecliste bile savunulurken

Müslüman bir ülkede

Hilafet istemek nasıl suç olabilir?

"Her fikre özgürlük ama Müslümanlar inandıklarını söyleyemez" anlayışı 28 Şubat zihniyetinin ürünüdür...”

Uluslararası Türkistanlılar Dayanışma Derneği (TÜRKİSTANDER) Başkanı Burhan Kavuncu:

“Sadece ‘Müslüman kadınların esaretten kurtarılması ve Hilafet'in kurulması için çağrı’ videosu çeken 4 kadın, Ankara’dan gelen polislerce Afyon’da gözaltına alındı.

HİLÂFET VİDEOSUNDAN KADINLARA DA GÖZALTI ZULMÜ!”

Gazeteci Bülent Şahin Erdeğer:

“Neden tarihinde ve günümüzde silahlı mücadeleyi reddeden barışçıl sivil İslami bir hareket olan Hizbu't-Tahrir'e yıllardır terör örgütü muamelesi yapılıyor?! İdeolojisi kimliği ne olursa olsun farklı tüm seslerin susturulmaya çalışılması yönetimin yönetme anlayışını gösteriyor...”

Eğitimci-Yazar ve Türkiye Aile Meclisi Başkan Yardımcısı Ercan Özçelik:

“Cennet misali güzel ve ŞEHİTLE DOLU Ülkemizde;

LGBT türevi sapkınların bütün taleplerini en arsız ve edepsiz şekillerde,

Dinimize ve değerlerimize saldırarak çığırtmalarına tanıdığımız İFADE özgürlüğünün yarısını bile,

Müslümanlar için çok görüyorsak,

KİME NE DİYELİM”

Kur’an’a Nebevi Davet Derneği’nden Ahmet Turgut Ulucak

“Hanım kardeşlerimizi dahi gözaltına alacak kadar baskıcı oldunuz. Her türlü sapkınlığı ve ahlaksızlığı talep edenlere özgürlük, müslümanların hilafeti istemesi suç öylemi.

Zulmünüzde boğulacaksınız.

Hanım kardeşlerimizin yanında, mücrimlerin karşındayız.”

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Genel Başkanı Rıdvan Kaya:

“Memlekette komünist parti var, ırkçılığın her türlüsü serbest, hatta cinsi sapıklar bile örgütlenip sokaklarda boy gösterebiliyor ama Hilafet çağrısı yapmak zinhar yasak!

Hizb-ut Tahrir mensuplarının maruz kaldığı zulüm daha ne kadar görmezden gelinecek?”

“28 Şubat hukuksuzluğu bitti diye sevinirken, 163 zulmü mü hortladı?

Her türlü ideolojik-politik fikir ve örgütlenme serbestken Hilafet çağrısı neden yasak?

Afyon'da 4 kız kardeşimiz neden gözaltına alındı?

@abdulhamitgul @suleymansoylu @ikalin1 @iletisim

#MüslümanBacılarGözaltında”

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak:

“Ankara "Hilafet" tartışmalarından niye rahatsız olur. Hilafet manave mefhum olarak Cumhuriyet ve TBMM'nin şahsı manevisinde mündemiç değil mi? Evrensel temsilciliği olmayan hiçbir dini topluluk varmı?1.dünya savaşında Dağılan imparatorluklardan sonra Milletler topluluğu olmayan kim kaldı”

HÜDA PAR İstanbul Kadın Kolları Başkanı Münevver Aktaş:

4 Müslüman bayan Hilafetle ilgili bir belgesel çektikleri için gözaltında..

Bu ülke, dayatma ve zoraki yaptırımlarla 12 Eylül, 28 Şubat.. gibi çok vardiyalar atlattı lakin bazı despot zihinler, Müslüman düşmanlığına hâlâ kaldığı yerden devam ediyor.

#MüslümanBacılarGözaltında

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Meryem Kiraz:

**“**Fikir özgürlüğünün olduğunu iddia edenler, bu tablo gösteriyor ki müslümanlara fikir özgürlüğü hala yok.Bir zamanların Türkiye'si yine iş başında.Sadece bir video çektikleri için gözaltına alınan hanımların bir an önce bırakılmasını temenni ediyorum. #MüslümanBacılarGözaltında”

Edirne İslam Gençliği Derneği Başkanı Habil Mert :

***“***Allahın elçileri de birseyleri güzelce izah edip insanları davet ediyorlardı...

Ve bu şekilde muameleler görüyorlardı...

Yine aynı düzen devam ediyor.

Bu operasyonlara dahli olan hiçkimse ben emir kuluyum diyerek kendini savunmaya kalkmasın!

#MüslümanBacılarGözaltında”

Gelecek Partisi PYK/Adalet Politikaları İzleme Kurulu/İnsan Hakları Kurulu Bahadır Kurbanoğlu:

“İstanbul ve Bursa'dan sonra şimdi de Ankara’da, Hilâfet videosu çektikleri için biri 16 yaşında 4 kadın evlerine baskın yapılıp gözaltına alınmış.”

Köklü Değişim Dergisi Yazarı Sosyolog Süleyman Uğurlu:

“#MüslümanBacılarGözaltında Siz kimsiniz? Hangi milletten hangi dindensiniz? Nasıl oluyor da Hilafet ile alakalı bir video çektiler diye 4 Müslüman kadını gözaltına alıyorsunuz? Hiç mi vicdanınız kalkmadı?”

Köklü Değişim Yazarı ve Siyasi Bakışlar Programı Yorumcusu Yılmaz Çelik:

“Allah'ı razı etmekten başka hiçbir derdi olmayan bu mümine bacılarımız sabahın erken saatlerinde göz altına alındılar. Neydi suçları? Hilafete çağırmak ve islami bir hayat yaşamak!

Davası hak dostu Allah olana kim ne yapabilir?

#MüslümanBacılarGözaltında*”*

Avukat Mustafa Kocamanbaş:

“4 bayan keyfi bir şekilde Ankara Emniyette tutuluyor,

Ne ifade alınıyor ne de akıbetleri belli,

Şu ana kadar avukat görüşme izni de verilmiş değil,

Adı hukuk devleti olan bir yerde hukuksuzluk adına yapılmayan kalmadı.

#MüslümanBacılarGözaltında”

Köklü Değişim Dergisi Yazarı ve İslami Mefhumlar Programı Yapımcı ve Sunucusu Serdar Yılmaz:

“Sizden önceki lâik kemalist ergenekoncular ve Fetöcü selefleriniz de aynı zulümleri yaptılar. Ve sizlerde seleflerinizin yolundan gidiyorsunuz.

Allah'ın Müslümanlara zulüm edenlerden er yada geç intikam aldığını görmüyorsunuz.

#MüslümanBacılarGözaltında

#YenidenHilafet”

İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Muhammed Özer:

***“***Çook büyük bir suç işlemişler.!

Gözaltı yetmez onları idam edelim.!

Herkese tanınan ifade özgürlüğü ne yazık ki, Müslümanlara tanınmıyor.

#müslümanBacılarGözaltında”