"Hilâfet Birleştirir"
23 Ağustos 2021

"Hilâfet Birleştirir"

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Pakistan Vilayeti #UnificationViaKhilafah etiketiyle Twitter'da dünya gündemine 1.sıradan girdi. Yüzbinlerce Pakistanlı Müslüman "Hilâfet Birleştirir" etiketiyle Taliban'a mesajlar içeren tiwitler attı.

İslam ümmetin bir çatı altında birleşmesi ancak Hilâfet ile sağlanması mümkün iken, İslam coğrafyasındaki yöneticilerin başta ABD olmak üzere sömürgeci güçlere bağımlılığı, İslam’ın bölgesel ve küresel hâkimiyetinin önündeki en büyük engeldir.

Birkaç bin zayıf silahlı Afgan direnişçisi, yirmi yıldır süren sabırlı mücadelenin nihayetinde Kabil’in kontrolünü sağladı. Küstah ABD birliklerini, İslamiyet’in bölgeye ilk girdiğinden beri şehitlerin saf kanıyla sulanan imparatorluklar mezarlığına gömdü.

Artık Hilâfeti kurmanın zamanı geldi. Zira Hilâfet, doğuda Fas’tan batıda Endonezya’ya kadar tüm İslam dünyasının birliğini sağlamadan önce Pakistan, Afganistan ve Orta Asya’yı tek bir devlette birleştirecektir.

Afganistan’da kurulabilecek bir Hilâfet’in, Pakistan ile birleşerek güçlü bir devlet olarak dünya siyasi sahnesinde yerini alacaktır. Bunun için Taliban yöneticileri dünyaya liderlik edecek güçlü bir liderliğin öncüsü olmalıdırlar. Taliban’ın lider kadrosu, başta Pakistan olmak üzere bölge devletlerinin kukla yöneticileri gibi kendilerini sömürgeci Batı’ya teslim etmemelidirler.

Pakistan’ın siyasi ve askeri liderliği, bu stratejik fırsattan yararlanmak yerine, Washington’a körü körüne kölelik yapmaya devam ediyor. Az miktarda ekonomik kazanımlar elde etmek umuduyla ümmet için hayati stratejik çıkarları elinin tersiyle itiyorlar. Pakistan yöneticileri, ülkenin müthiş gücü üzerine Hilâfeti kurmak ve Avrasya’daki zayıf Amerikan gücünü yerle yeksan etmek yerine, sömürgeci bölgesel ekonomik düzenin planını uyguluyorlar.

Müslümanların başındaki bu yöneticiler, İslam ümmetini hafife alıyorlar. Oysa ümmet zayıf değildir, çok sayıda yetenekli ve istekli insani güce sahiptir. Yoksul da değildir, çünkü dünya kaynakları ayağının altındadır. Her şeyden önce ümmet, hak din İslam’a inanıyor. Bu din, Arap bedevilerini ve göçebe Türk boylarını küresel liderler yapmıştır. Ümmetin gelecekteki projelerine Washington, Londra, Paris veya Pekin karar vermemelidir. Aksine İslamabad, Kandahar, Taşkent, Medine, Jakarta ve Rabat ile istişareden sonra karar verilmelidir.

Hizb-ut Tahrir Pakistan Vilayeti, ümmet için hayati mesele olan bu durumu yeniden hatırlatmak amacıyla sosyal medya da #UnificationViaKhilafah "Hilâfet Birleştirir" etiketiyle tüm Müslümanları yakından ilgilendiren bir çalışma yürüttü.

"Hilâfet Birleştirir" etiketi kısa sürede Twitter'da dünya gündeminde 1.sıraya yükseldi. Yüzbinlerce Pakistanlı Müslüman "Hilâfet Birleştirir" etiketiyle tiwitler attı.

Kurulması için Müslümanların büyük çaba harcadığı Hilâfet, ümmetin askeri gücünü ve ekonomik kaynaklarını dünyanın en güçlü devleti bünyesinde birleştirecektir.

Hilâfet olmadığı sürece egemen sömürgeci dünya düzeni, Müslümanlara daha fazla yoksulluk ve güvensizlik sağlamaya devam edecektir.