Havai Fişek Taşıyan Kamyonda Patlama
09 Temmuz 2020

Havai Fişek Taşıyan Kamyonda Patlama

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Sakarya'da kısa süre önce patlamanın yaşandığı havai fişek fabrikasında malzeme sevkiyatı yapan bir kamyonda patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre patlamada 6 kişinin yaralandığı ve hayatını kaybedenler olduğu haberleri geliyor.

Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasındaki malzemelerin sevkiyatı sırasında yaşandığı öğrenilen patlamada ilk belirlemelere göre 6 kişi yaralandı. Yaralananlardan bir kişinin sivil, beşinin ise asker olduğu ifade ediliyor.

Taşkısığı Mahallesi Muhtarı Muharrem Bektaş, ''Sabah jandarma tarafından bölgede kontrollü patlama yapılacağı tarafıma belirtilmişti'' dedi.

Patlamada yaralıların olduğu belirtilirken, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yüce, “patlamada 2 şehidimiz var” açıklamasında bulundu.

Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi ve itfaiye gönderildi.

3 Temmuz'da Sakarya Hendek'te patlama meydana gelen havai fişek fabrikasında temizlik çalışmaları sürdürülüyordu.

İlk Patlamada 7 Kişi Hayatını Kaybetmişti

Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisinde, yaklaşık 15 dönüm alana kurulu havai fişek fabrikasında, 3 Temmuz saat 11.15'te meydana gelen ve kentin birçok noktasından duyulan patlamalarda 7 kişi hayatını kaybetmişti. Hastaneye kaldırılan 122 kişi ise tedavilerinin ardından taburcu edilmişti.

İndirilme Sırasında Patlama

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Sakarya-Hendek ilçesi Taşkısığı Mahallesinde faaliyet gösteren Taş Ocağında, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereği Havai Fişek Fabrikasına ait patlayıcıların kontrollü şekilde patlatılması maksadıyla taşıyan kamyondan indirildiği esnada, patlama meydana gelmiştir.

Meydana gelen patlamada; 2’si patlayıcı madde imha timinden olmak üzere 3 jandarma personelimiz şehit olmuş, 6 personelimiz yaralanmıştır

Süleyman Soylu Olayla İlgili Açıklamada Bulundu

Olay yerinde açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şunları aktardı:

"Sakarya'daki havai fişek fabrikasında yaşanan patlama sonrası bugüne kadar 15 tonluk bir patlatma işlemi gerçekleştirildi. Patlayıcı maddelerin orada durmaması kararı alındı. Buraya getirilen patlayıcılar havai fişek olduğu için ormandan uzak bir alanda patlatılmasına karar verildi. Ankara'dan imha timi sevk ve idaresinde 15 tonluk bir patlatma imha işlemi gerçekleştirildi. Son 1-1.5 tonluk patlatma sırasında bu olay meydana geldi.

Maalesef bu patlamada ikisi patlayıcı madde imha timinden olan, biri İstanbul biri Ankara'dan gelen, 3 askerimiz şehit oldu. Araç şoförü ağır yaralı, şu anda ameliyatta. Şu an hastanelerde 11 jandarma personelimiz ve kamyon şoförü arkadaşımız var. Kamyon şoförü arkadaşımız dışında durumu ağır olan yok.

Bu konuda çok uzmanlaşmış arkadaşlarımız var. Sınırlardaki mayın temizleme işlerini de bu arkadaşlarımız yapıyor. Buradaki olayda ihmal varsa araştırmalar sonunda öğreneceğiz."