
F-35 Eğitim Uçuşunda Düştü
Köklü Değişim Medya
ABD Hava Kuvvetlerine bağlı bir F-35B tipi 5'inci nesil savaş uçağının eğitim uçuşu sırasında düştüğü bildirildi. Daha önce Afganistan’da motorunda yangın çıkan bir F-35 savaş uçağı da havaalanına zorunlu iniş yapmıştı. Türkiye’ye satışı bloke edilen F-35’lerin birçok teknik sorunu bulunuyor.
ABD medyasının askeri yetkililere dayandırdığı haberlerde, Güney Carolina eyaletinde bulunan Deniz Piyadeleri'ne ait Beaufort Hava Üssü'nden kalkan uçakla, üsse 8 kilometre mesafede bağlantının kesildiği belirtildi.
Pilotun koltuk fırlatma yöntemi ile uçaktan atladığı kaydedilirken, pilotun sağlık durumuna ilişkin ise herhangi bir bilgilendirme yapılmadı.
F-35’lerde Birçok Teknik Sorun Var
Bunun yeni nesil F-35B uçaklarının ilk kazası olduğuna da dikkatin çekildiği haberde, dikey kalkış ve iniş yapabilen F-35B uçaklarında birçok teknik arızanın söz konusu olduğuna vurgu yapıldı.
Ekim 2016'da yine aynı üsten havalanan bir F-35B'nin motorunda yangın çıkmış ve pilot üsse zorunlu iniş yaparak düşmekten son anda kurtulmuştu.
ABD ordusuna ait F-35B savaş uçağı bu hafta ilk kez Afganistan'da bir Taliban hedefine yönelik hava saldırısında kullanılmıştı.

Aydın’da Müslümanlara Operasyon

Mutlak Butlan Sonrası CHP’de Neler Oluyor?

Asıl Mutlak Butlan, İslam’ı Yok Sayan Laik Düzendir

Laik Sistem ile Dindar Nesil Yetişmez

Apache Misillemesine Karşı Tahran, ABD Üslerini Hedef Aldı

Aydın’da Müslümanlara Operasyon

Osmanlıya Düşman İşgalci ‘İsrail’den Mustafa Kemal’e Övgü



