İşte Demokrasi: ABD, “İsrail”i Eleştiren Vekili Cezalandırdı
03 Şubat 2023

İşte Demokrasi: ABD, “İsrail”i Eleştiren Vekili Cezalandırdı

Köklü Değişim Medya

ABD'nin ilk başörtülü milletvekili olarak tanınan İlhan Omar, Filistin topraklarını işgal edip, Müslümanları katleden “İsrail”i eleştirdiği için Dış İlişkiler Komitesi'nden ihraç edildi. ABD, bu kararıyla sözde ifade özgürlüğü diye pazarlanan demokrasinin bir yalan olduğunu ispatlamış oldu.

Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Kongrenin alt kanadı Temsilciler Meclisinde yapılan oylamada, 211 "hayır" oyuna karşın 218 "evet" oyuyla Minnesota Temsilcisi Somali asıllı Omar'ın Dış İlişkiler Komitesinden çıkarılmasına karar verildi.

Cumhuriyetçiler, “İsrail”in bazı politikalarını eleştiren Omar'ın "anti-Semitik yorumlar yaptığı" gerekçesiyle Dış İlişkiler Komitesinden çıkarılması yönünde oy kullandı.

Omar, oylama öncesi yaptığı konuşmada, Cumhuriyetçilerin dünyanın belli bölgelerinden ten rengi farklı olanlara ve Müslümanlara "olağan şüpheli" şeklinde yaklaştığını belirttiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Hedef olmama şaşıran var mı? Bir şekilde Amerikan dış politikası hakkında konuşmaya layık görülmememe şaşıran var mı? Kongreye susmak için gelmedim. Komitede olmasa dahi dünyanın dört bir yanında adaleti arayanlar için konuşmaya devam edeceğim”

“İsrail”in Filistin'e yönelik birçok politikasını eleştiren Omar'ın, 2021'de İsrail yanlısı Amerikan-“İsrail” Halkla İlişkiler Komitesinin (AIPAC) İsrail'i desteklemeleri için ABD'li siyasilere para ödediğini ifade etmesi tartışmalara neden olmuştu.

Dünyaya kapitalist nizamını, demokrasi, ifade ve fikir özgürlüğü ile pazarlayarak bozuk kültürünü empoze eden ABD, siyasetine ters düşünce yasak ve baskılara başvuruyor. ABD ve Avrupa, bozuk nizamlarının temel sac ayaklarından olan fikir ve ifade özgürlüğünü çıkardıkları bir takım yasalarla devre dışı bırakarak ideolojiden taviz verebiliyor. Kur’an-ı Kerim’i yakmak ya da İslam’a hakaret etmek ifade özgürlüğü kapsamında korunurken, tüm dünyanın gözü önünde Filistin topraklarını işgal eden ve katliamlar gerçekleştiren “İsrail”in vahşetini eleştirenleri “anti semitizm” yasasını çıkarak cezalandırıyor. Diktatörlüklerini örtmek için bir takım maskeler kullansalar da demokrasinin bir yalandan ibaret olduğu uygulamalarla gözler önüne seriliyor.