Biz Müslümanız Ne İşimiz Var AB’de?
11 Aralık 2019

Biz Müslümanız Ne İşimiz Var AB’de?

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilkent Üniversitesi’nde Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla gerçekleştirilen "Her İnsan Bir Dünya" temalı programda Türkiye’nin (AB) Avrupa Birliği’ne alınmama sebebinin nüfus değil, İslam olduğunu açıkladı. Buna rağmen yarım asırdan fazla bir süredir AK Parti ve diğer iktidarlar AB’nin kapısında beklemeye ve istediği kanunları çıkarmaya, devam ediyor. Hatırlanacağı üzere Erdoğan, zinayı AB istediği için suç olmaktan çıkardıklarını ve hata ettiklerini söylemiş ve bu hatadan dönmeyip bir de üstüne toplumu ifsad eden “İstanbul Sözleşmesi”ni yürürlüğe koymuştu.

“Diyorlar ki 'Sizin Nüfusunuz Çok Fazla.' Gerçek Sebep Biz Müslümanız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin AB üyelik sürecine ilişkin, "Diyorlar ki 'Sizin nüfusunuz çok fazla.' Aslında gerçek sebep bu değil. Gerçek sebep, biz Müslümanız." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin AB sürecinin sorulması üzerine Erdoğan, ilk başbakan olduğu dönemde, AB'nin yaklaşım tarzının daha olumlu olduğunu söyledi. Erdoğan, o dönemde Almanya'nın başında Gerhard Schröder, Fransa'nın başında ise Jacques Chirac'ın bulunduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti: "Hakikaten liderler zirvesine o dönem biz de katılıyorduk. Daha sonra Chirac gidip onun yerine Sarkozy diğer tarafa da Merkel gelince dengeler değişti ve hemen bir operasyon yaptılar. Bu operasyonla Türkiye, Hırvatistan üçüncü bir ülke de vardı bizleri liderler zirvesine davet etmediler. Daha sonra Türkiye'nin dışındaki iki ülkeyi AB'ye dahil ettiler ama Türkiye'yi dahil etmediler."

Kendisinin eleştirilerinden Avrupa Birliği'nin çok rahatsız olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: "Diyorlar ki 'Sizin nüfusunuz çok fazla.' Aslında gerçek bu değil, gerçek sebep biz Müslümanız. Çünkü Avrupa Birliği üyesi ülkeler içerisinde bir başka halkı Müslüman olan ülke yok. Sıkıntı aslında buradan kaynaklanıyor. Gerçeği söylesenize, söylemiyorlar. Bir ara Fransa'nın eski Dışişleri Bakanı vardı. Bir özel görüşmemizde 'Sizi AB'ye almayacaklar boşuna uğraşmayın.' dedi. 'Niye' dedim. 'Ya siz Müslümansınız' dedi. Açık, net hesap bu. Ama bunu bizim yüzümüze söyleyemiyorlar. Kendi aralarında toplandıklarında bunları konuşuyorlar."

Avrupa liderlerinin açık açık siz Müslüman olduğunuz için AB’ye almıyoruz demelerine rağmen Hükümet, AB’nin bir dediğini iki etmiyor. Hatırlanacağı üzere Erdoğan, AB istedi Zinayı suç olmaktan çıkarttık ve hata ettik açıklamasında bulunmasına rağmen hala bu hatadan dönmüş değil. Bu karardan sonra yine AB istediği için Hükümet, kamuoyunda büyük tepki gören İstanbul Sözleşmesi’ni ısrarla uygulayarak toplumu ifsad etmeye devam ediyor. İç siyasete yönelik AB karşıtlığı mesajlar veren liderler, istenilenleri ise eksiksiz yerine getirmeye devam ediyorç.