Bingöl’de 5,2 Büyüklüğünde Deprem: Can Kaybı Yok
26 Haziran 2021

Bingöl’de 5,2 Büyüklüğünde Deprem: Can Kaybı Yok

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde dün saat 21:28’de 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem; Diyarbakır, Mardin, Tunceli, Bingöl, Elazığ ve Erzincan'da da hissedildi. Kandilli depremin büyüklüğünü 5,3 olarak açıkladı.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğun belirtilmediğini söyledi. Twitter'dan açıklama yapan Bakan Koca, "Şükürler olsun, can kaybımız, yaralımız yok" bilgisini paylaştı.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Bingöl'ün Kiğı ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depreme ilişkin "An itibarıyla Bingöl, Erzurum, Erzincan, Elazığ ve Diyarbakır’dan olumsuz bir ihbar ulaşmamıştır." bilgisini paylaştı.

Depremle ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bingöl’ün Kiğı ilçesinde, çevre illerimizde de hissedilen 5,2 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Şükürler olsun, can kaybımız, yaralımız yok. Bölge halkımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. İhtiyaç anında bir çağrınızla yanınızdayız. Allah hepimizi afetlerden korusun” açıklamasında bulundu.

Bingöl Valiliği'nden depreme ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde 25 Haziran 2021 tarihinde saat 21.28'de merkez üssü Kığı olan 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. İlk belirmelere göre deprem bölgesinde herhangi bir can veya mal kaybı söz konusu olmamıştır. Allah milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin" bilgisine yer verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bingöl Kiğı'da meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından ekiplerin sahada hasar tespit çalışmalarının başladığını bildirdi. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bingöl'ün Kiğı ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından ekiplerimiz sahada hasar tespit çalışmalarını başlatmışlardır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerine yer verdi.

Depremin etkilediği yerlerden gelen haberlere göre bazı konutlarda ufak çaplı hasarlar meydana geldi. Bölgeden şu ana kadar can kaybına ilişkin bir haber rapor edilmedi.