Beyazıt'tan Filistin'e Selam: Mehmetçik Gazze'ye!
13 Ekim 2023

Beyazıt'tan Filistin'e Selam: Mehmetçik Gazze'ye!

Haksöz-Haber-Köklü Değişim

İstanbul Beyazıt’ta İHH ve Özgür-Der’in çağrısıyla Gazze’ye destek gösterisi düzenlendi. İslami kuruluşların çağrısıyla Beyazıt Meydanı’nda bir araya gelen binlerce kişi Aksa Tufanı’na desteklerini ilettiler.

Cuma namazı çıkışında Beyazıt Meydanı’nda toplanan Müslümanlar, gıyabi cenaze namazı kıldı ve okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya söz aldı.

Hamas’ın Aksa Tufanı ile yıllardır tüm Müslümanların içinde birikmiş olan öfkeyi bir kasırgaya dönüştürerek Siyonistlere gereken dersi verdiğini ifade eden Kaya, mücahitlerin direnişinin çok büyük dersler içerdiğini vurguladı ve şunları söyledi:

“Günlerdir Gazze’de işlenen insanlık suçlarını lanetlemek için buradayız. Ancak bundan önce biz Aksa Tufanı ile iftihar ettiğimizi ilan etmek istiyoruz. Kassam ortaya koyduğu direniş ile yalnızca Allah’ın iradesine teslim olanların zulme ve zalimlere asla teslim olmayacağını bir kere daha tüm dünyaya haykırmıştır. Aksa Tufanı, Siyonistlerin ne kadar vahşi ve hukuk dışı olduğunu da bir kere daha göstermiştir. Katil ‘İsrail’ ile birlikte ABD emperyalizmi de lanetlenmelidir.”

İşgalci Yahudi varlığı ile barış çağrısı yapanlara ithafen konuşan Kaya şöyle devam etti: “Siyonistlerle barışçıl çözüm saçmalıktır, abesle iştigaldir! Siyonistlerle barışçıl çözümden bahsedenler eğer hain değillerse ahmaktırlar! Şunu bir kere daha haykırıyoruz ki Siyonistlere teslim olmak sizin için barış anlamına geliyorsa bizim için zillet anlamına gelmektedir. Bunu asla kabul etmeyeceğiz! Siyonistlere direnmek ise terör değil cihaddır, izzettir, şereftir!”

köklü değişim beyazıt fislitine destek ihh özgürder rıdvan kaya.jpg

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya’nın ardından sözü İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım aldı. Filistinli direnişçilerin asla teslim olmayacağını ifade eden Yıldırım, Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürlüğüne kavuşuncaya dek direnişin devam edeceğini vurguladı.

“ABD ve İngiltere’nin ortaya koydukları tavır Siyonistlerin nasıl bir hezimet yaşadıklarının kanıtıdır. Gayrı meşru yollarla korumaya çalıştıkları ‘İsrail’i korumak için geliyorlar ancak bir anlamı yok. ‘İsrail’, ABD’nin bölgedeki karakoludur. Türkiye’nin bütün sokaklarını direniş bilinciyle aydınlatmamız gerekiyor.”

Tüm İslam âleminin işgale ve emperyalizme karşı bir araya gelmesi gerektiğini belirten Bülent Yıldırım, Filistin’e destek vermek için Müslümanların bütün varlıklarını ortaya koymaları gerektiğini söyledi ve şöyle devam etti:

“Son aylarda Arap düşmanlığı üzerinden kaos çıkartmaya çalışan ırkçılar Siyonist katilleri aklamak için sıraya girmiş durumda. Ümit Özdağ gibi ırkçılar İsrail’in hesabına çalışarak tıynetlerini bir kere daha göstermişlerdir. Ancak bu topraklar ırkçı rezillerin değil “La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah” bilinciyle hareket edenlerin topraklarıdır!”

köklü değişim beyazıt fislitine destek ihh özgürder bülent yıldırım.jpg

Yıldırım'ın ardından İnsan ve Medeniyet Hareketi kurucu başkanı Mehmet Güney, Davet ve Kardeşlik Vakfı Başkanı Maruf Çelik, Saldırılarda çocuğunu ve torununu kaybeden Filistinli öğretim görevlisi Doktor Kemal de konuşma yaptı.

köklü değişim beyazıt fislitine destek ihh özgürder mehmet güney.jpg

Eylem, Siyer Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım’ın duasının ardından sona erdi.

Eylemde, "Aksa Tufanı Siyonizmi Yenecek", "Yaşasın Filistin Direnişimiz", "Hamas'a Selam Direnişe Devam", "Mehmetçik Gazze'ye" "Zalimler İçin Yaşasın Cehennem", "Yaşasın Ümmet Dayanışması", İstanbul’dan Gazze’ye Direnişe Bin Selam", “Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi”, “Yaşasın Küresel İntifada" sloganları atıldı.

köklü değişim beyazıt fislitine destek ihh özgürder muhammed emin yıldırım.jpg

köklü değişim beyazıt fislitine destek ihh özgürder.jpg