
BAE’den Filistin Davasına İhanet!
Köklü Değişim Medya
Birleşik Arap Emirlikleri, gasıp Yahudi varlığı ile ilişkilerin tamamen normalleştirilmesi için anlaşmaya vardığı açıklandı. Yapılan ihanet anlaşması ile BAE, Filistin topraklarının “İsrail” tarafından işgal edilmesini meşru kabul etmiş sayılmaktadır.
İslam coğrafyasında ki diğer yöneticiler gibi BAE'nin ihaneti, “ümmetin sırtına vurulan başka bir hançer” oldu.
ABD Başkanı Donald Trump, “İsrail” Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'in dün bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve ikili ilişkilerin tamamen normalleştirilmesi konusunda uzlaşmaya vardıklarını duyurdu. Anlaşma kapsamında İsrail'in Batı Şeria'daki bazı bölgeleri ilhak etme planını askıya aldığı açıklandı.
Trump, bu kararı "tarihi diplomatik bir dönüm noktası" olarak nitelendirdi.
Yahudi varlığı “İsrail” ve BAE'nin ikili ilişkilerin tamamen normalleştirilmesi için anlaşmaya vardığını duyuran Trump, "İsrail” ile BAE arasındaki barış anlaşması büyük bir ilerleme. Şimdi bölgede benzer anlaşmaların gerçekleşeceğini umuyorum" dedi.
Açıklamada, “İsrail” ve BAE heyetlerinin yatırım, turizm, doğrudan uçuşların başlaması, güvenlik, iletişim, teknoloji, enerji, sağlık, kültür, çevre, karşılıklı olarak büyükelçiliklerin açılması ve diğer konularda ikili anlaşmalar imzalamak üzere önümüzdeki haftalarda bir araya gelecekleri belirtildi.
Filistin davasına ihanetin sorumlusu BAE Veliaht Prensi Muhammed de konuyla ilgili Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.
Prens Muhammed, "Başkan Trump ve Başbakan Netanyahu ile yaptığımız telefon görüşmesinde, “İsrail”in Filistin topraklarını ilhak etmeyi durdurması konusunda bir anlaşmaya varıldı. BAE ve “İsrail” ayrıca, iş birliği yapma ve ikili ilişkilerin tesisine yönelik bir yol haritasının belirlenmesi konularında mutabakata vardı" dedi.
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, ülkesinin ABD’nin ara buluculuğunda “İsrail” ile normalleşme adımını "iki devletli çözüm şansını korumak" için attığını savundu.
Filistin ve “İsrail” arasındaki müzakerelerinin devam etmesi çağrısında bulunan Gargaş, ülkesinin "bölgede güvenliği ve istikrarı sağlamak için dostlarıyla çalışmaya bağlı olduğunu" vurguladı.
Mescid-İ Aksa İmamı Sabri'den Tepki
Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri, Mescid-i Aksa'nın kutsiyetine halel getiren hiçbir anlaşmayı kabul etmeyeceklerini bildirdi.
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile “İsrail” arasında imzalanan "normalleşme anlaşması"yla ilgili konuşan Sabri, Mescid-i Aksa'nın sadece Müslümanlara ait olduğunu, diğer dinlerin bu mescitle bir bağının olmadığını belirtti.
"Mescid-i Aksa'nın kutsallığına halel getiren hiçbir anlaşmayı kabul etmeyeceğiz." diyen Sabri, "BAE'nin ya da başkalarının “İsrail” ile normalleşmesi yeni bir şey değil. Bu daha önce gizli yapılıyordu şimdi aleni oldu." ifadesini kullandı.
Tüm bu siyasi hamlelerin arkasında ABD'nin olduğunu dile getiren Sabri, "Meşru hakkımız kıyamete kadar bakidir. Hiçbir şekilde ABD'ye teslim olmayacağız. Müslümanların kimsenin vesayetine ihtiyacı yok." diye konuştu.
BAE, 1979’da Mısır’ın, 1994’te de Ürdün’ün ardından “İsrail” ile ihanet anlaşmasını imzalayan 3’üncü Arap ülkesi oldu.

Hicri 1447 Ramazan Hilalini Gözetliyoruz

Ramazan Hilali Görüldü: Çarşamba Ramazan’ın İlk Günü

Cübbeli Ahmed, Selefi Provokasyonu İle Ekranlarda

Ankara’da 4 İslami Dernek Mühürlendi

Trump’tan, İran’a Hürmüz Tehdidi





