Altın ve Dolarda Yükseliş Sürüyor
24 Şubat 2020

Altın ve Dolarda Yükseliş Sürüyor

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Geçen haftayı sert yükseliş ve rekorla kapatan altın piyasası yeni haftaya da rekorla başladı. Altın ve dövizde yükseliş sürüyor. Fiyatların bu şekilde yükselmeye devam etmesi, mal ve hizmetlere ve nihayetinde enflasyon rakamlarına negatif olarak yansıyacak. Kapitalist batıl nizam, kurulduğu çürük temeller üzerinde tutunmaya çalışırken, mallar belli bir azınlığın elinde toplanıp, çoğunluk sefalete mahkum edilmeye devam ediyor.

Altın fiyatlarında yükseliş yeni haftada da hız kesmeden devam ediyor. Şubat ayına 1520'nin hemen altında başlayan altın ons fiyatı, dünya çapındaki risk ve endişelere bağlı olarak yükselişini sürdürüyor.

Haftayı 1640 dolarla kapatan ons altın, yeni haftanın açılışında çok sert bir yükseliş kaydetti ve 1680 dolara kadar çıktı. Sonrasında bir miktar tepki satışlarıyla karşılaşan altın grafiği 1660-1665 dolar düzeyinde dengelendi.

Küresel piyasalarda yükselen altın fiyatlarına ek olarak dolar/TL kurunun 6.13 seviyelerine ulaşması, Kapalıçarşı'da altın fiyatlarına da yansıyor. Altının gramı 327 lira ile rekor tazelerken, çeyrek altın ise 530 liranın üzerine tırmandı.