"İSRAİL" SORUNU VE
FİLİSTİN'İN KURTULUŞU- 10 Maddede Çözümler -

Akşam İlan Edilen Kısıtlama Sabah İptal Edildi
05 Haziran 2020Köklü Değişim Medya

Akşam İlan Edilen Kısıtlama Sabah İptal Edildi

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam ilan edilen 14 büyükşehir ile Zonguldak'ta bu geceden itibaren yürürlüğe girecek iki günlük sokağa çıkma yasağını iptal ettiğini açıkladı. Ne plansız programsız ilan edilen kısıtlamaya ne de ardından gelen iptal etme kararına dair ikna edici bir neden sunulamadı.

Erdoğan, Twitter'dan yaptığı açıklamada, hayatın normale dönmeye başladığı bir dönemde kısıtlamaları uygulamaya "gönlünün razı gelmediğini" söyledi.

Erdoğan, "Tek amacı hastalığın yayılmasını önlemek ve vatandaşımızı korumak olan bu kararın, farklı sosyal ve ekonomik sonuçlara yol açacağı anlaşıldı. 2,5 aylık bir aradan sonra yeniden günlük hayatını düzenlemeye başlayan vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı. Bunun için, Cumhurbaşkanı olarak, 15 ilimizi kapsayan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını iptal etme kararı aldım. Vatandaşlarımdan, MASKE-MESAFE-TEMİZLİK kurallarına bu süreçte de titizlikle riayet etmelerini önemle rica ediyorum" dedi.

Erdoğan açıklamasından şu ifadelere de yer verdi:

Bilindiği gibi salgın döneminde, milletimizi Koronavirüs'ten korumak için çok sayıda tedbiri hayata geçirdik. Bunlardan biri de tüm Türkiye’de veya belirli illerimizde uyguladığımız sokağa çıkma sınırlamalarıydı.

Sağlık Bakanlığımızın önerisi ve İçişleri Bakanlığımızın genelgesi ile bu hafta sonu da 15 ilimizde sokağa çıkma sınırlaması uygulanacağı dün gece ilan edilmişti. Fakat vatandaşlarımızdan aldığımız değerlendirmeler, bizi kararı yeniden gözden geçirmeye yöneltti.”

Erdoğan açıklamasında Sağlık Bakanlığı’nın önerisi ile kısıtlamanın ilan edildiğini söylerken,Sağlık Bakanı Koca ise bir gün evvel kısıtlama düşünülmüyor beyanında bulunmuştu.

İçişleri Bakanlığı, dün akşam geç saatlerde 14 büyükşehir ile Zonguldak'ta 6-7 Haziran hafta sonunda sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıklamış, vatandaşın plan ve programını alt üst eden kısıtlama büyük tepki almıştı.

İçişleri Bakanlığı'nın dün akşam yayımladığı genelgede ise Sağlık Bakanlığı'nın önerisi ve Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla ibaresi kullanılmıştı.