AK Parti Turizm İçin Ramazan’ı Feda Etti CHP de Bayrama Göz Dikti!
22 Nisan 2021

AK Parti Turizm İçin Ramazan’ı Feda Etti CHP de Bayrama Göz Dikti!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Lebaleb kongreler ile turizm sezonu arasına sıkıştırılan yasaklarla mübarek Ramazan ayı AK Parti tarafından feda edilirken, CHP’li belediyelerden de Ramazan Bayramı’nı içine alan tam kapanma çağrısı geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı televizyon programında “Yaza daha sağlıklı girmemiz için kesinlikle İstanbul'da bayramı da içine alan tam kapanma kararı alınmalı. Biz de belediyede korona nedeniyle 48 çalışanımızı kaybettik” diyerek mübarek Ramazan Bayramı’nı da içine alan tam kapanma çağrısında bulundu.

Benzer çağrı bugün CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden de geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu, artan Kovid-19 vakalarını öne sürerek 4 haftalık tam kapanma talebinde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, pandemi sürecine ilişkin “Ülkemizin tam kapanmaya ihtiyacı var. Ramazanın son 2 haftası ile bayramı da dahil ederek toplam 3 haftalık bir tam kapanmanın faydalı olacağını düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

Hınca hınç salonlarda yasakları ihlal ederek kongreler düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ramazan ayında uygulanacak yasakları açıklarken sarf ettiği, “Şayet biz Ramazan ayındaki tedbirlerimizle vaka sayılarını birkaç binli rakamlara düşürebilirsek mayısla birlikte başlayacağı anlaşılan turizm sezonu ve bunun içeride yol açacağı ticari hareketliliği yakalayabiliriz” sözleri büyük tepki toplamıştı.