"İSRAİL" SORUNU VE
FİLİSTİN'İN KURTULUŞU- 10 Maddede Çözümler -

AB’den Libya İçin Ateşkes Çağrısı
27 Nisan 2020Ajanslar

AB’den Libya İçin Ateşkes Çağrısı

Köklü Değişim Medya

Avrupa Birliği (AB) Güvenlik Politikaları Temsilcisi Josep Borrell ile Fransa, Almanya ve İtalya, Libya’da çatışan taraflara Ramazan’da ateşkes yapılması çağrısında bulundu.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile Fransa, Almanya ve İtalya Dışişleri Bakanları Libya’da çatışan taraflara Ramazan’da ateşkes yapılması çağrısında bulundu.

Avrupa Birliği, Libya'da ateşkes çağrısını yineleyerek, bazı üye ülkelerin bölgeden gelen göç dalgasından endişe duyduğunu ifade etti.

Yapılan ortak açıklamada, “Berlin sürecinin katılımcıları olarak ve sonuçlarına bağlı kalarak, Ramazan ayının başlangıcında, seslerimizi BM Genel Sekreteri Guterres ve Libya Özel Temsilcisi Stephanie Turco Williams ile birleştirmek istiyoruz ve Libya'da insani bir şekilde ateşkes talep ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

“Son haftalardaki gelişmeler çatışmaların hız kesmeden devam ettiğini gösterdi. Bu durum özellikle de uzun süredir acı çeken Libya nüfusu üzerindeki endişeleri artırdı” ifadelerinin yer aldığı açıklamada, Libya’daki taraflar Ramazan'ın ruhundan feyz almaya, gerçek bir ateşkes için müzakerelere devam etmeye ve korona virüs salgınıyla mücadele etmek için çalışmaları birleştirmeye davet edildi.

İtalya'nın dışişleri bakanlığı önceki gün, Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilci Vekili Stephanie Williams'ın ramazanın başlaması vesilesiyle Libya'da insani ateşkes için yaptığı çağrıyı desteklediğini bildirmişti.