ABD’nin Gözdesi Selman, Kral Olma Yolunda İslam’a İhaneti İle Rüşdünü İspatladı
01 Mayıs 2018

ABD’nin Gözdesi Selman, Kral Olma Yolunda İslam’a İhaneti İle Rüşdünü İspatladı

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

ABD ziyaretinde New York’taki Yahudi lobisiyle bir araya gelen Prens Selman’ın toplantıda zikrettiği ”Filistinliler ya Trump’ın planını kabul etmeli ya da çenelerini kapayıp şikayet etmeyi kesmeli” sözleri basına sızdı.

Suudi Arabistan’ın fiili lideri konumundaki Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın, 27 Mart’ta New York’ta Yahudi lobisiyle kapalı kapılar ardında yaptığı toplantıda, Filistinliler aleyhinde katılımcıların ağızlarını açık bırakan ifadeler kullandığı öğrenildi.

Veliaht Prens, 6 Aralık’ta Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan ABD Başkanı Donald Trump’ın barış planını kabul etmeyeceklerse Filistinlilerin şikayeti kesmeleri gerektiğini savundu. Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Trump’ın Kudüs kararının ardından, ABD’yi arabuluculuk dahil her türlü muhatap almayı reddetmişti.

İsrail’de yayın yapan Kanal 10’a konuşan çok sayıda kaynak, Selman’ın Filistinlilere yönelik eleştirilerinin haşinliğinin toplantıda bulunanları şoke ettiğini belirtti. Buna göre Suudi Veliaht Prensi şöyle konuştu:

Filistin liderliği son 40 yıldır üst üste fırsatları kaçırdı ve sunulan tüm teklifleri reddetti. Filistinlilerin artık teklifleri kabul edip müzakere masasına oturmaya razı gelmesinin zamanıdır ya da çenelerini kapayıp şikayet etmeyi kesmeliler.”

Suudi Arabistan ve Arap alemi ile İsrail arasında müzakarelerin ilerlemesinin mümkün olabilmesi için öncelikle Filistintilerle anlaşmaya yönelik önemli ilerleme kaydedilmesine ihtiyaç var.

‘Yahudi Lobisi Liderleri Küçük Dillerini Yuttu’

Kanal 10’un haberi toplantıda bulunanlardan bilgi alan İsrail’in New York Konsolosluğu’ndan bir diplomatın İsrail Dışişleri Bakanlığı’na gönderdiği telgrafa ve toplantının içeriğinden haberdar olan üç kaynağa dayanıyor.

Toplantıda hazır bulunanlardan biri ‘prensin dediklerinden şaşkına dönen gruptakilerin küçük dillerini yuttuklarını’ dile getirdi.