SİYASET ATÖLYESİ 7’NCİ SEMİNERİ İSTANBUL’DA YAPILDI
18 Mart 2019

SİYASET ATÖLYESİ 7’NCİ SEMİNERİ İSTANBUL’DA YAPILDI

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Gençlik Kolları bünyesinde yürütülen “Siyaset Atölyesi ”programlarının 7’nci semineri İstanbul’da gerçekleştirildi.

Köklü Değişim Sancaktepe Temsilciliği’nde “Türkiye ve AB İlişkide ABD’nin etkisi” başlığı altında yapılan seminere İstanbul halkı yoğun ilgi gösterdi.

Hasan BAYER’in konuşmacı olduğu Siyaset Atölyesi Mart ayı seminerinde;

•AK Parti iktidarının AB politikası •AB’nin (İngiltere-Fransa) Türkiye’deki nüfusunun azalması •AB’nin Suriye siyasetinde etkisinin azaltılması •AB’nin 15 Temmuz darbesi ve Başkanlık sistemine yönelik tutumu •Küresel ekonomik krizde Türkiye ekonomisinin AB’ye karşı kullanılması başlıkları ele alındı.

Bayer konuşmasında şu hususlara değindi:

1- “Türkiye’nin Avrupa macerasının tarihi süreci ve AK Parti iktidarının AB Politikalarındaki dönüm noktalarını ele aldı. Türkiye’nin eksen kayması ile İngilizci-Laik-Kemalist çizgiden Amerikancı-Liberal-Muhafazakâr çizgiye geçişi, buna paralel olarak Avrupa’da yükselen İslamofobi ve sağcılık AB ile olan müzakere süreci tıkandı.

2- İktadarının 2’nci döneminde AB’ye ihtiyacı kalmayan AK Parti, Türkiye’de kemikleşmiş İngiliz nüfuzunu kurumlardan ve bürokrasiden temizleyerek iktidarla birlikte muktedir de olmayı başardı.

3- Çözüm sürecinde ise; PKK ve KCK içerisindeki unsurları hortlatan İngilizlerin müdahalesi süreci tıkadı.

4- Arap baharı ve Suriye'de başlayan ayaklanmalarda Türkiye daha çok ABD ile müttefiklik üzere hareket etmiş, bu da Batının Türkiye'yi terör örgütlerine destek vermekle itham etmesine yol açmıştır.

5- İngiltere 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında adamları ile yer almış, başarısız olunca da Batıya iltica eden terör örgütlerinin üyelerini iade etmeyerek Türkiye'nin karşısında yer aldı.” Canlı yayınlanan program, soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Köklü Değişim Siyaset Atölyesi seminerlerinin gayesi;

“Sahih İslamî siyasetin gerekliliğini ortaya koymak, Müslümanlara ve özellikle Müslüman gençliğe siyasi kavramları izah etmek, Türkiye ve İslam dünyasında gelişen siyasî olaylara İslam nazarı ile bakmayı sağlamaktır.

Batı’ya bağımlı olarak yürütülen siyasetin “reel politika” söylemiyle adlandıran yöneticilerin vakasını, demokratik-laik zeminde yapılan konjonktürel siyasetin kirliliğini ifşa etmek ve gelecek için Müslüman siyasetçilerinin yetişmesine katkı sunmak” şeklinde özetleyebiliriz.

Her ay düzenlenen “Siyaset Atölyesi’nin” 2018-2019 dönemine ait kalan panel konuları şunlardır;
• Gençliğin Önemi ve Hedefi
• Siyaset Nedir? (KAPANIŞ)