Hizb-ut Tahrir Danimarka, “Okullarda Başörtüsü Yasağı Teklifini" Protesto Etti
03 Eylül 2022

Hizb-ut Tahrir Danimarka, “Okullarda Başörtüsü Yasağı Teklifini" Protesto Etti

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Danimarka, Müslümanlara ilk ve orta dereceli okullarda başörtüsü yasağı getirmeye yönelik ilk adımı atarak demokrasi putunu yiyen hükümeti ve yetki verdiği komisyonu protesto etti.

Hizb-ut Tahrir Danimarka, Kopenhag yönetiminin göreve getirdiği komisyonun, Müslüman kız öğrencilerin okullarda başörtüsü takmasını yasaklanması teklifini organize ettiği gösteride protesto etti. Müslümanların da destek verdiği eylemde yasağın perde arkasına ışık tutan bir basın açıklaması okundu.

Hizb-ut Tahrir Danimarka tarafından yapılan basın açıklamasında, Kopenhag yönetiminin Müslümanların asimile edilmesi için sürdürdüğü İslam’a karşı savaşında zorbaca adımlar attığı, sözde özgürlük adını verdikleri demokratik nizamın tabutuna bir çivi daha çakıldığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca “Hükümet tarafından kurulan ve Sosyal Demokrat Partili bir belediye başkanı liderliğinde İslam düşmanlarından oluşan bir komite aracılığıyla ilk ve ortaokullarda başörtüsü yasağını hayata geçirmek için bir adım daha attı. İslam’a ve Müslümanlara karşı açık bir savaş ilanı olan bu adımla başörtüsünün İslami bir yükümlülük olduğu tüm dünyada olduğu kadar Danimarka’da da çok iyi bilindiği halde Müslümanların değerlerine karşı Danimarka hükümeti saldırmaktan geri durmuyor.” ifadeleri yer aldı.

Açıklama şu şekilde sonlandırıldı:

Danimarka hükümetine ve kamuoyuna, Müslümanların başörtüsü yasağını asla ve asla kabul etmeyeceklerini açıkça belirtmek istiyoruz. Böyle bir yasağın gerçeğe dönüşmesini önlemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Yaratıcımızın emrettiği gibi giyinme hakkımızı ve sevgili kız kardeşlerimizi savunma görevimizi yerine getirmek için mücadele edeceğiz. Müslüman kızlar ve kadınlar başörtülerini her yerde, okullarda, işyerlerinde ve kamusal alanlarda gururla ve onurla takabilmelidir. İslamofobik politikacılar, kimliğimizi ve değerlerimizi son nefesimize kadar savunacağımızı ve uğrunda mücadele edeceğimizi henüz kavramış değiller.

Hizb-ut Tahrir olarak biz, tüm Müslümanları birlik olmaya, birlikte çalışmaya ve İslami bir yolla yılmadan mücadele etmeye çağırıyoruz. Asla vazgeçmeyeceğimiz bu yüce İslami görev için sonuna kadar mücadele etmeliyiz.”

Bilindiği üzere Sosyal Demokratlar Parti’nin yönetimindeki Holbaek Belediyesi ve komisyon başkanı Christina Krzyrosiak Hansen Ritzau’nun geçtiğimiz hafta başörtüsü yasağını savunup, bu adımı atmıştı. Bu adımından cesaret alan Danimarka Halk Partisi (DF) de teklife destek çıkmıştı. Başörtüsünün kadınlara karşı bir baskıcı yanının olduğunu iddia eden parti, Danimarka'da yaşayan kişilerin başörtüsü giymemesi gerektiğini öne sürerek yasağın daha da genişletilmesini savunan zorba fikirlerini kamuoyuna duyurmuştu.

Komisyon’un teklif ettiği başörtüsü yasağı Meclis’ten geçerse, devlet okulları dahil özel okullarda da başörtüsü yasağı yürürlüğe girecek.