Filistin’i İşgal ve Zulümden Ancak ‘Hilafet’ Kurtarır
03 Kasım 2017

Filistin’i İşgal ve Zulümden Ancak ‘Hilafet’ Kurtarır

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Filistin toprakları üzerinde “İsrail” varlığının kurulmasına yol açan Balfour Deklarasyonu, 100. yılında Tunus'ta, Almanya ve Güney Afrika'da protesto edildi.

Tunus'un başkentindeki İngiltere Büyükelçiliği önünde toplanan bir grup, Filistin toprakları üzerinde “İsrail” varlığının kurulmasına yol açan Balfour Deklarasyonu'nu 100. yılında protesto etti.

Büyükelçilik önünde toplanan farklı sivil toplum kuruluşlarından onlarca kişi, Filistin ve Tunus bayraklarının yanı sıra "100 yıldır suçlularla iş birliği" yazılı pankartlar taşıdı.

Ankara’da “Balfour Deklarasyonu” Protestosu

İngiltere Büyükelçiliği önünde 'Balfour Deklarasyonu' Müslümanlar tarafından protesto edildi. “İsrail” varlığının kurulmasında en önemli adım olarak kabul edilen Balfour Deklarasyonu, 100'üncü yıldönümünde İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği önünde protesto edildi.

Fas’ta "Balfour Deklarasyonu" Protesto Edildi

Fas’ın başkenti Rabat’ta, Balfour Deklarasyonu'nun 100'üncü yılı dolayısıyla parlamento binası önünde gösteri düzenledi.

“İsrail” ile normalleşmeye hayır”, “Tank ve top sesleri bizi korkutamaz, diz çökmeyeceğiz” yazan pankartları açan göstericiler, İsrail bayrağını yaktı.

Protestonun ardından, Balfour Deklarasyonu'nun bulunduğu kağıdı yırtan göstericiler olaysız dağıldı.

Almanya'da “Balfour Deklarasyonu” Protestosu

Almanya'nın başkenti Berlin'de, Filistin toprakları üzerinde “İsrail’ varlığının kurulmasına yol açan Balfour Deklarasyonu, 100. yılında protesto edildi.

"Berlin Ulusal Filistin Çalışma Komisyonu" tarafından Berlin'de düzenlenen gösteride, bir grup Filistinli, İngiltere'nin Berlin Büyükelçiliğinin yakınındaki Brandenburg Kapısı'nın önündeki Pariser Platz Meydanı'nda toplandı.

Göstericiler, "100 yıl Balfour Deklarasyonu - Sahip olmayanlardan, bunu hak etmeyen kişilere verilen söz" ve "100 yıl Balfour Deklarasyonu ve Filistin halkının trajedisi sürüyor" ifadelerinin yazılı olduğu pankartlar taşıdı.

Daha sonra gruptan 3 kişi İngiltere'nin Berlin Büyükelçiliğine giderek mektup verdi.

Grubun temsilcisi Dr. Moanes Al-Abyad, burada yaptığı açıklamada, mektupta, Filistin halkının zor durumunu anlattıklarını belirterek, İngiltere hükümetinin Belfour Deklarasyonu'ndan dolayı Filistin halkından özür dilemesini talep ettiklerini söyledi.

Güney Afrika'da “Balfour Deklarasyonu” Protestosu

Güney Afrika'nın idari başkenti Pretoria'da, Filistin topraklarında “İsrail” varlığının kurulmasına yol açan Balfour Deklarasyonu 100. yılında protesto edildi.

Ekonomik Özgürlük Savaşçıları Partisince (EFF), Büyükelçilik önünde düzenlenen eyleme çok sayıda partili katıldı. Protestocular, "Yaşasın Filistin, Kahrolsun İsrail" sloganları attı.

Parti Genel Başkanı Julius Sello Malema yaptığı açıklamada, Filistinlilere desteklemek için bir araya geldiklerini belirtti.

Ahmet Kathrada Vakfından Zaakirah Vadi ise amaçlarının Filistinli tutukluların seslerini duyurmak olduğunu söyleyerek Filistinli tutukluları desteklediği için EFF'ye teşekkür etti.

Balfour Deklarasyonu

İngilizler, 2 Kasım 1917'deki Balfour Deklarasyonu ile Filistin topraklarında "İsrail" varlığının kurulmasını öngören projeye açıktan destek veren ilk büyük devlet olmuştu.

Dönemin İngiltere Dışişleri Bakanı Arthur James Balfour, bu desteği Siyonist kampanyanın önemli figürlerinden Lord Walter Rothschild'e yazdığı mektupla ilan etmişti.

Tarihe "Balfour Deklarasyonu" olarak geçen 67 kelimelik mektupta Filistin topraklarında İsrail varlığının oluşturulmasına verilen desteğin yanında bölgede Yahudilerin haklarına zarar gelmemesinin sağlanacağı da vadediliyordu.

Bu deklarasyon, Filistin halkının daha önce ve şu anda yaşadığı bütün musibet ve trajedilerin sebebidir.

Filistinli Müslümanların yaşadığı musibetler bu belgenin hazırlanmasıyla başladı. Dolayısıyla Balfour Deklarasyonu “zulüm yüzyılının cinayet belgesidir.”

İngilizler bununla, kendi hakkı olmayan Filistin topraklarını, hakkı bulunmayan bir başkasına “İsrail” varlığına verdi. Yahudiler Filistin’i işgal edip Gasıp Yahudi varlığı kurulunca, ilk olarak Küfür devleti İngiltere, Fransa, Amerika ve Rusya tanıdı.

Ardından “İsrail” varlığını tanıyan ilk Müslüman belde maalesef Hilâfet'in enkazı üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti oldu.

İslam Coğrafyası ve Filistin, Ancak Hilafetle Kurtulur

İslam coğrafyasında şiddetli sarsıntıların yaşandığı bu asrın başlarında Müslümanlar; hayatlarını derinden etkileyen, topraklarını paramparça eden, toplumları fırkalara ayıran, Hilâfet Devleti'ni ortadan kaldıran çok şiddetli bir sarsıntı geçirdiler. Bu sarsıntı sonucu İslâm; hayat, devlet ve toplumdan uzaklaştırıldı. Bundan sonra Orta Doğuda, kan ve gözyaşı hiç dinmedi.

Bu büyük sarsıntıdan sonra Müslümanlar yeni bir sarsıntı ile karşılaştılar.

Batılı Küfür devletleri ve işbirlikçileri Arap idarecilerle bir araya gelip, Filistin aleyhine çevirdikleri entrika ve hilelerle İslâm toprakları üzerine Yahudi varlığı İsrail'i kurdular. Müslümanların toprakları ve servetleri ellerinden alındı, kanları ve canları heder edildi. Bu iki büyük sarsıntı, Müslümanların nefislerinde büyük tesirler bıraktı. Zulüm yüzyılında büyük acılar yaşandı.

Hilâfet, tarih boyunca Müslümanlar için izzetin kaynağı ve kuvvetin yegâne adresi olduğu gibi bugün de Filistin ve diğer beldeler, ancak “Hilafet” ile kurtulur ve yeniden huzura kavuşur.