Zeybekci: “Alkollü İçkiyi Destekleyerek Geldik”
08 Şubat 2019

Zeybekci: “Alkollü İçkiyi Destekleyerek Geldik”

T24

Köklü Değişim Medya

31 Mart seçimleri yaklaşırken adaylar, nabza göre şerbet verip, helal ve haramı umursamadan oy toplama derdine düştü. Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi, katıldığı programda, Hükümet olarak Alkollü içki üretimini destekleyerek geldiklerini ve yaşam tarzı tartışmalarının bir yobazlık örneği olduğunu belirterek, Ak Parti’nin de laikliği sözde değil, özde tasdiklediğini beyan etmiş oldu.

T24'ten Şirin Payzın'ın sorularını yanıtlayan AK Parti'nin İzmir adayı Nihat Zeybekci, İslam’ın haram kıldığı alkolün üretimini desteklediklerini, yaşam tarzı tartışmalarıyla İzmir'e haksızlık yapıldığını belirten Zeybekci, bunları 'gericilik' ve 'yobazlık' olarak nitelendirdi.

Laik ve Atatürkçü seçmene de mesaj veren Zeybekci "Atatürk yüzde 25'lik bir partinin insafına mı kaldı, Atatürk anti-emperyalist duruşuyla bağımsızlığın sembolüdür, 82 milyonun kahramanıdır ama herkesin sevme şekli başkadır" dedi.

Zeybekci, Şirin Payzın'ın "AK Parti'ye yönelik genel bir ön yargı var, şarap üretimine teşvik vermeyi düşünür müsünüz?" sorusunu "Alkollü içki üretimini destekleyerek geldik, hükümet olarak yerli içki üretimimizi, diğer ülkelerden ithal edilen ürünlerin üzerine koyduğumuz vergilerle koruyarak geldik" diye yanıtladı.

Zeybekci, "Kürt seçmenin de belirleyici olduğu İzmir'de Kürt seçmene ne mesajınız var?" sorusuna da "Kürt vatandaşlarımızı bir kimlikle tanımlamak, ayrıştırmaktır" cevabını verdi.

Nihat Zeybekci, Payzın'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "HDP eşittir PKK" açıklamasının Kürt seçmen nezdinde sıkıntı yaratıp yaratmadığı sorusu üzerine, "HDP demokratik, seçimlere giren legal bir partidir. Ama terörü bir kez lanetlemeleri gerekir" ifadelerini kullandı.

Nihat Zeybekçi’nin bu çıkışı kamuoyunda tartışılırken, menfaat uğruna haramların övülmesi ciddi eleştiri aldı. Nabza göre şerbet verip, her ilde farklı söylemlerle oy almayı hedefleyen siyasi partilerin, tek ölçüsünün menfaat olduğu bu çıkışla bir kez daha zihinlere kazınmış oldu.