Vahşi Kapitalizm, Vahşi Komünizm’i Eleştiriyor
19 Şubat 2019

Vahşi Kapitalizm, Vahşi Komünizm’i Eleştiriyor

VOA

Köklü Değişim Medya

Kapitalizm’in lokomotifi ABD, Venezuela devlet başkanı Maduro’ya karşı yürüttüğü psikolojik savaşa devam ediyor. Girdiği her ülkeyi talan eden ABD ve sahip olduğu ideoljisi Kapitalizm, mazisindeki yoksulluk ve katliamlarla tanınan Komünist ideolojiyi eleştirerek Venezuela’nın kapılarını aralamaya çalışıyor.

ABD Başkanı Donald Trump Florida Uluslararası Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada Venezuela halkına ve ordusuna seslendi. Trump, Nicolas Maduro rejimini “Küba’nın kuklası” olarak niteledi. Venezuela ordusuna da “Maduro rejimini desteklemeye devam ederseniz elinizdeki her şeyi kaybedeceksiniz” mesajını verdi.

Sudan’ı yıllardır zorbaca yöneten Ömer el Beşir’i, Mısır’da Sisi’yi destekleyen ABD, Venezuela’ya demokrasi getireceği vaadinde bulunuyor. ABD’nin, diktatör ya da darbeci olsa da kontrolü altındaki kukla yönetimlere ses çıkarmaması asıl hedefinin menfaat ve sömürü olduğunu teyit ediyor.

Trump Amerika’nın 23 Ocak’ta Venezuela’nın meşru lideri olarak tanıdığı Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’ya güçlü desteğini yineledi. Sosyalizm rejiminin Venezuela gibi zengin bir ülkeyi zengin petrol rezervlerine rağmen yoksulluğa ittiğini savunan Donald Trump Venezuela’da demokrasiye giden yolun artık geri dönüşünün olmadığını söylerek asıl hedefinin zengin petrol yatakları olduğunu da göstermiş oldu.

Trump Maduro rejiminin Amerika’nın gönderdiği insani yardımı Kolombiya sınırında bloke ettiğini vurguladı, “Maduro halkına yardım etmek yerine halkının aç kaldığını görmek istiyor” dedi. Venezuela ordusuna insani yardımı engellememeleri çağrısında bulundu.

“Çaldıkları Milyar Dolarları Nerede Sakladıklarını Biliyoruz”

Bütün dünyanın gözü Maduro’yu iktidarda tutmak için yardım eden yetkililerin üzerinde” diyen ABD Başkanı Trump, Maduro’ya destek vermeyi sürdüren Venezuela ordusu mensuplarına “Hayatınızı ve geleceğinizi riske atıyorsunuz” diye seslendi.

Venezuela’yı yağmalamakla suçladığı Maduro rejiminden yetkililere de “Bunların kimler olduğunu biliyoruz. Çaldıkları milyarlarca doları nerede sakladıklarını da” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Trump Venezuela ordusunun mensuplarına Maduro’ya destek vermeyi sürdürmeleri halinde “Güvenli bir liman bulamayacaksınız, kolay bir çıkış yolu bulamayacaksınız” sözleriyle seslendi. Venezuela ordusu mensuplarına Amerika’nın Venezuela’nın meşru lideri olarak gördüğü Juan Guaido’nun af önerisini kabul etmeleri çağrısında bulundu.

Amerika’nın Venezuela’da barışçıl bir geçiş sürecini amaçladığını söyleyen Başkan Trump bir kez daha “Tüm seçenekleri değerlendiriyoruz” mesajını verdi. Başkan Trump, Maduro’nun Venezuela’da devrilmesi halinde bunun insanlık tarihinde tamamen demokratik bir yarıkürenin yolunu da açacağını savundu.

“Vahşi Kapitalizm, Vahşi Komünizm’i Tehdit Ediyor”

Komünizm’i eleştiren Trump, sahip olduğu ideoloji vahşi Kapitalizm’in dünyayı ne hale getirdiğini maskelemek için sürekli demokrasi vaadinde bulunarak göz boyuyor. ABD, İslam beldelerine de demokrasi getiriyorum sloganı ile girip tüm zenginliklerini talan etmek için milyonlarlarca masum Müslümanı katletmişti. Fikirlerinin temeli menfaat olan “Kapitalist Demokrasi”, Ortadoğu’daki işbirlikçi yönetim ve grupları silah ve maddi olarak destekleyip, darbe ve iç savaşlarla yönetimleri ele geçirmek için vahşice kan akıtıyor. Bu işgallerini meşru bir zemine oturtmak için ABD ve Batılı sömürgeciler, NATO ve BM gibi kontrol altında tuttukları teşkilatları kullanıyorlar. Osmanlı İslam Devleti’nin yıkılması ile dünyayı kan gölüne çeviren Kapitalist ve Komünist ideoloji, dünyaya kan, gözyaşı, sömürü, yoksulluk ve zorbalıktan başka bir şey vermedi.

Trump Venezuela konusundaki konuşması sırasında sosyalist rejimle yönetilen Küba ve Nikaragua gibi ülkeleri de gündeme getirdi. Sosyalizm ve Komünizm’in günlerinin sayılı olduğunu savundu. “Sosyalizm doğası gereği sınırlara saygı duymuyor. Sosyalizmin alacakaranlık saati yarıküremize gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Sosyalizm’in refah ve eşitlik vaadinde bulunduğunu ancak sadece yolsuzluk ve yoksulluk getirdiğini savunan Trump Venezuela krizinden yola çıkarak iç siyaset mesajı da verdi, Amerika’nın hiçbir zaman sosyalist bir ülke olmayacağını vurguladı.

Komünizm’in yoksulluk getirdiği hakikatini sürekli tekrar eden Trump, 8 kişinin servetinin 3,5 milyar insanın mal varlığına eşit olduğu “Kapitalist Demokrasi”yi bir çareymiş gibi göstermek için çirkin yüzünü gizlemeye çalışıyor.