“TSK, Suriye Sınırında Sivillere Ateş Açıyor” İddiası
11 Nisan 2019

“TSK, Suriye Sınırında Sivillere Ateş Açıyor” İddiası

OGN TV, Haksöz Haber

Köklü Değişim Medya

TSK’nın Suriye sınırında inşa edilmiş duvarda konuşlu unsurlarının Türkiye’ye sığınmak için yola çıkan ailelere ateş açtığı iddia edildi. Saldırıdan kurtulan ailenin 9 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybederken, yaralılar hastanede tedavi alına alındı.

İddia, OGN TV’deki haberde yer alan video ile ortaya çıktı. Sınır birliklerinin ateşi sonrası bir çocuğunu olay yerinde başından yaralanması sonucu kaybettiğini anlatan anne, yanlarında başka bir aile daha olduğunu ve onların bir çocuğunun da halen kayıp olduğu beyan etti.

Babalarını Rusya ve Esed’in bombardımanında kaybeden aile, Türkiye’deki akrabalarının yanına sığınmak için yola çıktıklarını ve Türkiye sınırındaki duvardan önce ışık tutulduğunu ve sonra ateş açıldığını anlattı.

OGN TV muhabiri Ahmed Rahal’ın röportajında Ummu Yusuf , 6 çocuğu ile birlikte Türkiye sınırını geçmeye çalışırken Türk hudut askerlerinin kasıtlı olarak ateş açtığını ve kızının öldürüldüğünü anlattı.

Olayın Cuma günü gerçekleştiği ve çocuklardan bir tanesinin (9 yaşındaki kız çocuğu) olay yerinde can verdiğini, diğer çocuğun ise yaralanarak hastaneye kaldırıldığı yerel basında yer alan bilgiler arasında.