Servet Özgür 26 Yıl Sonra İstifa Etti!
04 Mart 2021

Servet Özgür 26 Yıl Sonra İstifa Etti!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

1995 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun mezuniyet töreninde başörtülü öğrencilere yaptığı zulüm ile tanınan Servet Özgür 26 yıl sonra istifa etti. 26 yıllık sürecin 18 yılı AK Parti iktidarında geçmesine rağmen hakkında bir şey yapılmadı.

Toros Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, 28 Şubat dönemindeki insan onuruna yakışmayan uygulamaların tasvip edilmesinin mümkün olmadığı belirtildi. Servet Özgür, ilerlemiş yaşı nedeniyle zaten emekliliği yaşını çoktan doldurmuştu. Bu istifanın da sadece Üniversitedeki göreviyle ilgili olduğu belirtilirken, Toros Üniversitesi'nden yapılan açıklamada sanki Servet Özgür'ün zulmünden bugün haberleri olmuş gibi açıklama yapmaları da kamuoyunda samimi bir açıklama olarak kabul edilmedi.

Toros Üniversitesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

28 Şubat süreci, bilindiği üzere ülkemizin en kara dönemlerinden birisidir. Bu dönemde yaşanılan acıları kabul etmek, ne dün ne de bugün söz konusu değildir. Üniversitemizin temel değerleri içinde, her bireyin yeteneğine ve bakış açısına saygı, insana saygı, başkalarını dışlamama, fikirlere saygı, hoşgörü ve birlikte yaşama gibi temel değerler yer almaktadır. Kuruluş felsefesinde bu değerleri taşıyan bir kurumun 28 Şubat döneminde yaşanılan insan haklarına ve insan onuruna yakışmayan uygulamaları tasvip etmesi mümkün değildir. Prof. Dr. Servet Özgür, bugün itibarıyla Meslek Yüksek Okulundaki görevinden istifa etmiştir.”

Özgür, 28 Şubat sürecinde Sivas’ta bölüm birincisi başörtülü öğrenciler için “mezun olmayacaklar” emrini vermiş ve mezuniyet töreninde öğrencileri aşağılayan bir konuşma yapmıştı. Diğer öğretim görevlisi kadınlar da kürsüde konuşmak isteyen bölüm birincisi öğrencinin başörtüsünden tutup çekmiş ve eliyle ağzını kapatarak susturmuştu.

Servet Özgür, ilerlemiş yaşı nedeniyle halkı teskin etmek için 26 sene sonra istifa ettiği duyurulduğu düşünülüyor. Henüz kendisinin istifa mektubu kamuoyu ile paylaşılmış değil. Hala 28 Şubat’ta çirkin zalimliklere imza atanlar görevlerinin başında yer alırken, AK Parti’nin 28 Şubat’la hesaplaşacağız sözünün ne kadar samimi olduğu kamuoyunda konuşulmaya devam ediyor.