MEB’in Hazırlattığı Siyer Kitabında Rezalet!
26 Kasım 2021

MEB’in Hazırlattığı Siyer Kitabında Rezalet!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanıp, Suriye'de dağıtılan siyer kitaplarında, Rasulullah s.a.v. ve ailesi resmedildi. Türkiye’nin kontrolündeki bölgelerde dağıtılan kitaplar duyarlı Müslümanlar tarafından toplu halde yakıldı. Laikliği, Charlie Hebdo çizgisinde Suriyeli Müslümanlara dayatan zihniyetin bu rezaleti, Cumhuriyet ile birlikte kemalistlerin Müslüman halka uyguladığı zulümleri hatırlatıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel olarak Suriye'deki çocuklar için hazırlanan ve Türkiye’nin ÖSO ile birlikte kontrol ettiği bölgelerdeki okullarda dağıtılan ders kitaplarının, içerdiği çizimlerde dine hakaret edildiği gerekçesiyle bölge halkı tarafından ateşe verildiği ortaya çıktı.

Türkiye sınırı yakınlarındaki Cerablus'ta yaşayan Müslümanlar da söz konusu rezalet ders kitabının ele geçirdikleri tüm kopyalarını yaktıklarını ifade ettiler.

Cerabluslu Mustafa Abdulhak, "Sabah bu kitapları bulunca şaşırdık. İçlerinde Peygamber'in görsel tasviri vardı... Hepsini yaktık" diyerek tepkisini beyan etti

Kitaptaki görsellerde, sakallı ve pembe kazaklı bir adamın, okul otobüsünden inen kızını karşılarken görüldüğü ve bu sayfanın başlığında "Peygamber, kızı Fatıma'yı alıyor" bulunuyor.

Başka bir sayfada Rasulullah s.a.v. damatlık, Hz. Hatice r.a. gelinlik giymiş bir şekilde resmedilmişti.

Kitaplar Toplatılmazsa Protesto Düzenlenecek

Türkiye’nin El Bab dâhil, kontrol ettiği diğer bölgelerde yaşayan Suriyeli Müslümanların da bu ders kitapları toplatılmadığı takdirde Cuma günü protesto gösterileri düzenleyecekleri uyarısında bulunduklarını bildirildi.

El Bab kentindeki en üst düzey eğitim yetkilisi olan Cuma Kazkaz, okul kitaplarının çevredeki Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa gibi kentlerden geldiğini söyledi. Ders kitaplarına yönelik tepkilerle ilgili yorumda bulunan Suriyeli yetkili, "Müfredatın değiştirilmesi için Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmeler yürütülüyor" dedi. Yetkili, "Şu an verilecek kararı bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

Ortadoğu Haber sitesinde, Türkiye'nin basıp Suriye'nin el-Bab ilçesindeki okullarda dağıttığı Rasulullah s.a.v.’in hayatının anlatıldığı ilkokul ders kitabnını büyük bir infial yarattığı ve kitabı yayına hazırlayan merkezin özrünü ilettiği bir mektup yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı bu rezaletten sıyrılmaya çalışsa da, İstişraf Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan kitap Milli Eğitim Bakanlığı’nın kontrolünde basılıyor.