Mahmut Kar Hükümeti Eleştirdi: “Taşıma Suyla Değirmen Dönmez; Sorun Böyle Çözülmez!”
20 Şubat 2019

Mahmut Kar Hükümeti Eleştirdi: “Taşıma Suyla Değirmen Dönmez; Sorun Böyle Çözülmez!”

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, haftalık değerlendirme toplantısını dün (19 Şubat) gerçekleştirdi.

TANZİM SATIŞLARI ÇÖZÜM MÜ?

Hükümetin sebze-meyve fiyatlarına çözüm için uygulamaya soktuğu tanzim satış noktalarını eleştiren Mahmut Kar, AK Parti iktidarının sorumluluktan kaçtığını ve günü kurtarmaya yönelik adımlar attığını ileri sürdü.

“Taşıma Suyla Değirmen Dönmez; Sorun Böyle Çözülmez!”

Mahmut Kar yaptığı açıklamada, “Üretimdeki girdi maliyetlerini asgari düzeye indirecek politikalarla çiftçiler desteklenmediği sürece, üretimde daralma ve fiyatlardaki yükseliş devam edecektir.” dedi. Kar, iktidarın sorumluluktan kaçtığını söyleyerek sürekli mağdur edebiyatı yaptığını söyledi, krizlerden kurtulmanın çözümü için İslâm iktisat nizamını işaret etti:

“Her dönemde olduğu gibi AK Parti iktidarı bu seçim döneminde de mağdur edebiyatı yaparak ekonomik krizin sorumluluğundan kaçmaktadır.”

“Sorumluluğu kabul edin ve sorunun çözümünü başka yerlerde aramayın, sorun uyguladığınız kapitalist ekonomik sistem, çözüm ise size sunduğumuz İslâm iktisat nizamı.”

IMF’YE BORÇ ÖDENDİ ŞİMDİ SIRA BANKALARDA

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, gündemin bir diğer başlığı olarak Türkiye’nin ABD ve Avrupa bankalarına olan borçlarına değindi.

“Ha IMF’ye Esirsiniz Ha Amerika ve Avrupa Bankalarına Mahkûmsunuz!”

“Gerçekten, IMF’ye olan borcu bitirecek kadar güçlü bir ekonomi varsa, o zaman neden hâlâ uluslararası bankalara iktidarınız boyunca 800 milyar lira faiz ödediniz?” diye soran Kar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben de; “Sayın Erdoğan! Bu iş, “IMF’yi kovduk!” demekle olmuyor; onları düzenleriyle, sistemleriyle birlikte def etmediğiniz sürece isimleri değişmiş IMF’lere borç ödemeye devam edersiniz.” dedi.

Her konuda olduğu gibi bu konuda da Allah’ın hükümlerine tâbi olmak gerektiğine işaret eden Mahmut Kar, “Siz Allah’ın hudutlarını korumaya söz verin, O hem sizi girdiğiniz bu çıkmaz yoldan çıkarır hem de tüm herkesi kurtarır.” dedi.

TÜRKİYE’DE İŞSİZLİK NEDEN ARTIYOR?

Mahmut Kar’ın gündeminde artan işsizlik oranları da vardı.

“Vatandaşını Müşteri Gibi Gören Anlayış İşsizliği Tetikliyor!”

“Türkiye'de çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu bir işsizler ordusu var. Sebebi ne olursa olsun bu vahim tablo devletin halkına iş temin etmekten aciz olduğunun resmidir.” diyen Kar, “Esnaf ve çiftçinin yaşadığı bu sıkıntılara çözüm bulmak yerine onları banka kredilerine teşvik eden iktidarın işsizliği önleyecek bir projeye sahip olmadığı açıktır.” “İslam iktisat sistemi sadece üretimi değil dağıtımı da önceleyen ve önemseyen bir sistemdir. Onun için İslam iktisat sisteminde yoksulluk, fakirlik, açlık ve sefalet asla olmaz.” şeklinde konuştu.

MEB’İN YOGA AÇILIMI NEYİ AMAÇLIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı’nca tüm il milli eğitim müdürlüklerine yoga eğitimi verilmesi yönündeki talebe de değinen Mahmut Kar, çocuklarımızın batıl mefhumlarla zehirlendiğini söyledi.

“Asım’ın Nesli Gitti Hasımın Nesli Geliyor Farkında Mısınız?”

“Eğitim kalitesini arttırmak için spor olarak çocuklarımıza yoga öğretecekler! “Cinsiyet eşitliği” adı altında çocuklarımıza sapkınlığı normal gösterecekler!” diyen Kar, “Eğitim kalitesini mi arttırmak istiyorsunuz yoksa Müslümanların evlatlarını batıl, İslam dışı projelerle daha da fazla zehirlemek mi istiyorsunuz?” diye sordu.

“Temel bir fikirden yoksun olan eğitim sisteminin başarılı olması imkânsızdır. O ancak bugünkü gibi yap-boz, deneme-yanılma yöntemiyle işler.” diyerek eğitim sistemindeki temelsiz mantaliteye dikkat çekti.