Hizb-ut Tahrir Pakistan Vilayeti: “Zaman Hilâfet Zamanı”
23 Kasım 2020

Hizb-ut Tahrir Pakistan Vilayeti: “Zaman Hilâfet Zamanı”

Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Ofisi

Köklü Değişim Medya

Pakistanlı Müslümanların yaşam biçimi olarak İslam’a yöneldikleri bir zamanda, Hilâfet sistemi hakkında bilinçlendirmek adına, Hizb-ut Tahrir Pakistan Vilayeti “Zaman Hilâfet Zamanı” başlık altında geniş kapsamlı sosyal medya kampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında bilgilendirme amaçlı birçok başlık altında içerikler hazırlandı. Bunlar arasında, İslam da yönetim sisteminden, hukuk sistemine, dış siyasetten eğitim sistemine ve ekonomik sorunlar ve çözüm yolları hakkında aydınlatıcı bilgiler paylaşıldı.

Halkı Müslüman ülke yöneticileri, hem Batılı ülkelere ait demokrasi, laiklik ve krallık gibi yönetimleri taklit ediyor, hem de başta ABD olmak üzere Avrupalı efendilerine karşı gelmekten de korkuyorlar. Bu kapsamda Müslümanları koruyup gözetecek, adaleti yeniden tesis edecek, fakirliği ortadan kaldıracak, ekini ve nesli koruyacak olan Hilâfet Devletine ihtiyaç, her geçen gün daha da artmaktadır.

Kampanya içeriği hakkında yapılan paylaşımın son bölümlerinde ise; “Bir zamanlar Müslümanlar, Hilâfet devleti altında birleşmeleri nedeniyle dünyadaki tek süper güçtüler. Sonra Müslümanların bu birlikleri zayıfladı ve birçok devletlere bölündüler. Bazı bölgeleri sömürgeci güçler tarafından işgal edildi ve Hilâfet zayıflamaya başladı. Sonra durum daha da kötüleşti ve Hilâfet kaldırıldı ve bazı Müslümanlar, İslami bir konfederasyon sistemi ile Müslüman ülkelerin birleşmesi fikrini ortaya attı. Sonra İslam konfederasyonu sloganı ortadan kalktı ve her Müslüman ülke kendi başına kaldı. Hamdolsun bu günümüzde Hilâfet fikri tekrar Ümmetin içinde kök saldı ve Rasulullah SallAllahu aleyhi ve Sellem’in haberini verdiği “Hilafet’in Şafağı” artık uzak görünmüyor” ifadelerine yer verildi.

#HilafetZamanı

#Time4Khilafah

Kampanya hakkında ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.facebook.com/HTMerkeziMedya/posts/187514012957367