Hizb-ut Tahrir MMB. Kadın Kolları’ndan Aile Temalı Uluslararası Kampanya
08 Ekim 2018

Hizb-ut Tahrir MMB. Kadın Kolları’ndan Aile Temalı Uluslararası Kampanya

Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Bürosu

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Bürosu Kadın Kolları, “Aile: Zorluklar ve İslâmi Çözümler” başlıklı uluslararası bir kampanya başlattı. Kampanya, Ekim ayı sonlarında dünya çapından gelecek konuşmacıların katılacağı uluslararası kadın konferansının düzenlenmesiyle sona erecek.

Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Bürosu Kadın Kolları sosyal medya hesapları ve Hizb-ut Tahrir resmî web sayfalarından yapılan kampanya hakkındaki açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Güçlü ve birleşik aile kurumu, güçlü, istikrarlı ve başarılı toplumların kalbidir. Aileler, tüm bireylerinin fiziksel, duygusal, maddi destek ve refahı için, çocukların doğru terbiyesi ve sağlıklı bakımı için hayatî öneme sahiptir. Ancak bugün, Müslüman ülkeler dâhil olmak üzere dünya toplumlarında evlilik ve aile hayatının ahenk ve birliğini etkileyen bir kriz söz konusu.

Bu önemli kampanya ve konferansta, bugünün dünyasında aile yapısının maruz kaldığı tehlikelere dikkat çekeceğiz. Bu krizi körükleyen medya ve hükümetlerin rolleri dâhil olmak üzere evlilik kurumu ve aile hayatının ahengine zarar veren kilit faktörleri belirleyeceğiz. Müslümanları dinlerinden uzaklaştırmak, Müslüman aileleri ve ictimaî hükümleri laikleştirmek için kullanılan ulusal ve uluslararası gündemleri ifşa edeceğiz. Ve en önemlisi, İslâm’ın ictimaî sistemini sergileyeceğiz. Toplumsal cinsiyet ilişkileri, temel ilkeleri, değerleri ve yasaları hakkında İslâm’ın eşsiz görüşünü açıklayacağız.

Aile hayatında kadın ve erkeğin görev ve haklarını tanımlayan İslâm’daki ictimaî hükümler, evliliği korur, evlilik hayatında huzur ve ahengi besler. Anneliğe hak ettiği statüyü verir, güçlü birleşik aile kurumu oluşturur ve korur.

Ayrıca kampanya ve konferansta, ailenin gerçekten de bir kale olduğunu göstermek maksadıyla güçlü evlilik ve aile müessesi kuran, teşvik eden, koruyan Nübüvvet metodu üzere Hilâfet Devleti’nde İslâmi yönetimin oynayacağı hayati rol ele alınacaktır.”

Hizb-ut Tahrir Merkezî Medya Bürosu Kadın Kolları Direktörü Dr. Nesrin Nevaz 3 Ekim’de yayınladığı video mesajında kampanyanın başladığını duyurdu.

Kampanya çerçevesinde dünyanın çeşitli bölgelerinden de mesajlar yayınlanıyor. Bu mesajlardan biri de Türkiye'den:

Sosyal medyada #SaveTheFamily #أنقذوا_الأسرة #AileyiKurtar hashtag’iyle yürütülen Kampanya, aşağıdaki linklerden de takip edilebilecek:

http://www.hizb-ut-tahrir.info/tr (TBA)

www.facebook.com/WomenandShariah

https://youtu.be/LlL0c0JW-UA