Emine Şahin Serbest Bırakıldı
15 Kasım 2018

Emine Şahin Serbest Bırakıldı

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Edirne’deki 10 Kasım töreninde “Atatürk İlah Değildir” dediği İçin tutuklanan Emine Şahin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı​​​​​​​.

“Atatürk İlah Değildir” diyerek samimi bir şekilde fikrini beyan ettiği için hukuksuzca tutuklanan Emine Şahin, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Edirne'de 10 Kasım törenlerinin yapıldığı alandan geçerken protokol ve arkasındaki kalabalığın saygı duruşunda olduğu esnada "Atatürk ilah değildir" dediği için polis tarafından gözaltına alınan ve sonrasında tutuklanıp cezaevine gönderilen Emine Şahin, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mazlumder öncülüğünde, Hukukçular Derneği’nden avukatların itirazını değerlendiren Edirne 1. Sulh Ceza Hakimliği, Emine Şahin'in adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Sosyal medyada samimi duruşu ile takdir toplayan Şahin, 5 gündür ülke gündeminin ilk sırasında yer aldı.

Hukukçular, Şahin'in adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasının da ayrı bir hukuksuzluk olduğunu belirterek, beraat verilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Edirne'de 10 Kasım töreni esnasında yoldan geçen Emine Şahin, katılımcıların "saygı duruşunu" kast ederek "Bu bir kıyamdır, Allah'ın kanununu bilmiyorsunuz, Atatürk İlah değildir, batılı inançları getirdi, yazılı kanunları kaldırttı." şeklinde ifadeler kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.