Çocuklara Dini Hristiyan Misyonerler Öğretiyor
07 Kasım 2019

Çocuklara Dini Hristiyan Misyonerler Öğretiyor

Yeni Akit

Köklü Değişim Medya

Aydın’da Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi’ndeki din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin Hristiyan misyoneri olduğu ve sosyal medyada da çalışma yürüttüğü ortaya çıktı. Bu durum, Müslümanların okullarda çocuklarını kime emanet ettiği hakikatinin de sorgulanmasına ve Milli Eğitim'in ciddi eleştirilerle karşı karşıya kalmasına yol açtı.

Yeni Akit’te yer alan habere göre, Aydın Kuşadası’nda eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi’nde, din kültürü ve ahlak bilgisi dersine giren Esma B.K. isimli öğretmenin misyoner olduğu ve sosyal medya hesabı üzerinden ‘Hristiyanlık öğretilerini’ paylaştığı belirlendi. Esma Kaya'nın daha önce de FETÖ soruşturması kapsamında görevden alındığı iddia edildi.

Kadrolu Öğretmenmiş

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Kalem Müdürü Göktül Akpınar, konuya dair yaptığı açıklamada, Esma B.K.’nin kadrolu din kültürü öğretmeni olduğunu belirtti.

Valilik Kararıyla Soruşturma Başlatıldı

Olaydan 1 haftadır haberleri olduğunu söyleyen Özel Kalem Müdürü Göktül Akpınar, “Valiliğimiz kanalıyla inceleme soruşturma başlatıldı.” dedi. Konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ifade eden Akpınar, “Şu anda dosya müfettişlerimizde, safahatı etkilememek için geniş bilgi veremiyoruz.” bilgisini paylaştı.