Tepkiler Sonuç Verdi: Antalya’daki “Hristos Fest” (Mesih Festivali) Yasaklandı!
06 Mayıs 2024

Tepkiler Sonuç Verdi: Antalya’daki “Hristos Fest” (Mesih Festivali) Yasaklandı!

Köklü Değişim Medya

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek bölgesinde 5-7 Mayıs tarihleri arasında “Hristos Fest (Mesih Festivali)" adı altında bir festivalin yapılacağı duyuruldu.

İslam akidesine, Müslümanların değerlerine, tarihine ve örfüne aykırı olan bu festivale Antalyalı Müslümanlar tepki gösterdi ve yasaklanmasını talep etti.

Köklü Değişim Antalya Temsilciliği, konu hakkında bir açıklama yayımladı ve yetkililerden festivalin yasaklanmasını talep etti. Temsilcilik sosyal medya hesabından "Antalya’daki 'Hristos Fest (Mesih Festivali)' Yasaklansın!" başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Antalyalı Müslümanlar olarak İslam akidesine, Müslümanların değerlerine, tarihine ve örfüne aykırı olan bu festivale karşı olduğumuzu ilan ediyor, festivalin yapılmasına izin veren mülki idare ve tüm yetkililerden bu festivali derhal yasaklamalarını istiyoruz.

Rus Ortodoks inancına sahip insanların misyonerlik propagandalarını yapacakları bu festivalde; alenen haramlar işlenmekte ve isyankâr tutumlar sergilenmektedir. Ne hazindir ki İslam’ın herhangi bir faaliyetine çeşitli bahaneler ile engellemeler ve yasaklamalar getirenler; söz konusu misyonerlik faaliyetleri olunca seslerini çıkarmıyorlar.

Köklü Değişim Antalya Temsilciliği olarak bu festivale karşı olduğumuzu söylüyoruz ve Antalya’da yaşayan Müslümanların bu tür haramların işlenmesine ve misyonerlerin kirli emellerinize ulaşmasına asla izin vermemeleri gerektiğini vurguluyoruz. İslam topraklarında bu ve benzeri çalınmaların yapılmasına müsaade eden yöneticileri kınıyoruz. Gelecek nesillerimizi yani çocuklarımızı bu tür kirli fikirler ile zehirlemelerine asla müsaade etmeyeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.

Bizler İslam’ın sorumluluklarını omuzlarında taşıyan Müslümanlarız, İslam’ın birer yılmaz bekçileriyiz, İyiliği emretmeyi kötülükten nehyetmeyi kendisine şiar edinmiş Müslümanlarız. Hakkı hak bilip Hakka tabi olan batılı batıl bilip batıldan yüz çeviren müminleriz. Özetle bizler Antalyalı Müslümanlar olarak göz göre göre misyonerlik faaliyetlerinin yapılmasından, haramların işlenmesinden topraklarımızda fısk-ı fücurun yayılmasından asla razı değiliz. Bilakis bu topraklarda; İslam’ın hükümlerinin kâmil manada tatbik edilmesinden razıyız.

Ey Rabbimiz! Bu duruşumuza ve tebliğimize şahit ol ya Rab!

#HristosFestYasaklansın #MisyonerlikDurdurulsun"

Antalyalı Müslümanlarca gösterilen tepkilerin ardından festival güvenlik güçlerince yasaklanmış ve en azından şimdilik fasit bir faaliyetin önüne geçilmiştir.