Cezayir Genelkurmay Başkanı’ndan ‘Gösterileri Engelleme’ Talimatı!
19 Eylül 2019

Cezayir Genelkurmay Başkanı’ndan ‘Gösterileri Engelleme’ Talimatı!

Şarku’l Avsat

Köklü Değişim Medya

Cezayir Genelkurmay Başkanı Korgeneral Ahmed Kayid Salih Çarşamba günü, güvenlik güçlerine "Cuma günleri göstericileri başkente taşıyan otobüs ve araçları durdurmaları, araçlardaki göstericileri tutuklamaları ve para cezası vermeleri" talimatını verdiğini söyledi.

Genelkurmay Başkanı Salih, Tamanrasset’teki askeri noktalarda incelemelerde bulunurken, "Çetelerin kötü niyetli taraflarının, halkın hareket özgürlüğü hakkını tehlikeli davranışlarını temize çıkarmak için bir bahane haline getirmeye çalıştığını gözlemledik. Vatandaşların rahatını bozacak durumların yaratılması ve sayılarının artırılması için her hafta ülkenin farklı bölgelerinden vatandaşlar başkente getiriliyor” sözleriyle kararı savundu.

‘Göstericileri Tutuklayın’ Talimatı

Tüm bu olanların hedefinin kötü niyetli sloganların sayısının arttırılması olduğunu söyleyen Kayid Salih, asıl hedefin Cezayir halkı adına aldatıcı yöntemlerle kamuoyunu yanıltmak olduğunu söyledi. Salih, “Güvenlik güçlerine, anayasal çerçevede, göstericilere ait otobüs ve araçları durdurmaları, araçlardaki göstericileri tutuklamaları ve para cezası vermeleri talimatı verdim” dedi.

Göstericiler, Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın istifasının ardından eski rejimden çok sayıda ismin yeni hükümette görevine devam etmesi nedeniyle gösterilerini sürdürürken, 30 haftadır her Cuma günü Cezayir sokaklarını doldurmaya devam ediyor.

Genelkurmay Başkanı Kayid Salih’in bu açıklaması, Cezayir geçici Cumhurbaşkanı Abdulkadir bin Salih’in Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 12 Aralık’ta yapılacağını açıklamasından 3 gün sonra yapıldı.