Azerbaycan Dışişleri Bakanı ABD’ye Gitti
24 Ekim 2020

Azerbaycan Dışişleri Bakanı ABD’ye Gitti

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, ABD'ye yaptığı ziyaret kapsamında Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya geldi.

Azerbaycan'ın Ermenistan işgali altındaki topraklarına yönelik başlattığı operasyonlar sürerken, uluslararası diplomasi trafiği de devam ediyor.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'un ABD'ye yaptığı ziyaret kapsamında Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüştüğü belirtildi. Görüşmede, Ermenistan-Azerbaycan Dağlık Karabağ ihtilafındaki son durumun ele alındığı, Ermenistan tarafının yapıcı olmayan politikası, Azerbaycanlı sivillerin hedef alınması ve Ermenistan'ın yurt dışından paralı asker ve teröristleri getirerek savaşa dâhil etmesi hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu aktarıldı.

Bakanlık, görüşmede ayrıca Azerbaycan-ABD ikili ilişkilerinin de ele alındığını açıkladı.

Erdoğan ve Ruhani’den Azerbaycan Görüşmesi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Azerbaycan-Ermenistan meselesi ve Suriye başta olmak üzere bölgesel konular ele alındığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, İran'la yakın iş birliği ve dayanışma içinde olmayı ortak çıkarların ötesinde komşuluk hukukunun gereği olarak gördüklerini belirtti.

Azerbaycan topraklarındaki işgali ve saldırıları ile kriz başlatan Ermenistan'ın sivil halka karşı yaptığı saldırıların savaş suçu olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu meselede haklı ile haksızı, işgal edilen ile işgalciyi ayırt eden bir noktada durmanın mühim olduğunu ifade etti.