ABD’de Yelkenler Suya İndirildi
13 Kasım 2019

ABD’de Yelkenler Suya İndirildi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Bugün Washington’da gerçekleşecek Trump-Erdoğan görüşmesi öncesi sosyal medya hesabından açıklamada bulunan İletişim Başkanı Altun, mektup ve hakaretlerin hesabını sormaktan uzak, yumuşak bir dille ABD’ye dostluk mesajları yollayarak yeni bir sayfa açmaya hazır olduklarını ifade etti.

Erdoğan’ın ABD’ye hesap sormak için de gidildiğini ifade eden açıklamasının tersine, Fahrettin Altun yaptığı açıklamada ABD’ye dostluk mesajları yollayıp, “yeni bir sayfa açmaya hazırız” ifadesiyle de görüşme öncesi yelkenleri suya indirmiş oldu.

İletişim Başkanı Altun, "ABD ile yeni bir sayfa açmaya ve stratejik ortaklığımızı güçlendirmeye hazırız*. Cumhurbaşkanı'nın ABD ziyareti kritik bir anda gerçekleşiyor. Ortaklığımızı karşılıklı çıkar ve saygıya dayalı geliştirmek için çözümler bulmaya kararlıyız*" açıklamasını yaptı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretine ilişkin, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"ABD ile yeni bir sayfa açmaya ve stratejik ortaklığımızı güçlendirmeye hazırız. Cumhurbaşkanı'nın ABD ziyareti kritik bir anda gerçekleşiyor. Ortaklığımızı karşılıklı çıkar ve saygıya dayalı geliştirmek için çözümler bulmaya kararlıyız. Suriye'nin kuzeyinden YPG'nin çekilmesi konusundaki anlaşma tam olarak uygulanmadı. YPG bölgedeki sivillere yönelik terör saldırıları düzenliyor."