Yine “İsrail”i Kınadık
12 Eylül 2019

Yine “İsrail”i Kınadık

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Dışişleri Bakanlığı, “İsrail” Başbakanı Netanyahu'nun "Ürdün Vadisi'ni ilhak edeceğiz" çıkışına yine cılız tepki gösterip, uluslararası toplumu tepki vermeye çağırdı. Rutin bir iş haline gelen kınama mesajları, gasıp Yahudi’yi işgal için cesaretlendirmekten başka bir işe yaramıyor.

Netenayahu’nun 17 Eylül'de gerçekleşecek seçim vaatleri arasında işgal altında tutulan Ürdün vadisinin ilhakı da yer aldı. Ürdün vadisi, Batı Şeria topraklarının dörtte birini oluşturan çok verimli arazilere sahip ve halen Filistinli Müslümanların ziraat yaptıkları bir bölge.

Dışişleri Bakanlığı Tepki Gösterdi

Dışişleri Bakanlığı, “İsrail” Başbakanı Netanyahu'nun Ürdün Vadisi'ni ilhak edeceğine yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Bakanlık açıklamasında "Bu gayrimeşru oldubitti teşebbüsü asla kabul edilemez. Uluslararası toplumu, “İsrail”in hukukun temel ilkelerini pervasızca ayaklar altına alması karşısında tepki vermeye çağırıyoruz" denildi.

Gasıp Yahudi varlığı yıllardır İslam İşbirliği Teşkilatı ve diğer ülkelerin kınama açıklamaları eşliğinde işgale devam ediyor. “İsrail”e ciddi herhangi bir yaptırım uygulamayan İslam beldelerinin yöneticilerinin rutin bir iş haline getirdikleri kınama mesajları, Filistin topraklarının gaspedilmesi için Yahudi varlığını cesaretlendirmekten başka bir işe yaramıyor.