Yargıtay’dan Skandal Karar: Evlendikten 2 Ay Sonra Doğuran Kadını Haklı Buldu!
30 Temmuz 2021

Yargıtay’dan Skandal Karar: Evlendikten 2 Ay Sonra Doğuran Kadını Haklı Buldu!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Yargıtay evlendikten iki ay sonra doğuran kadını haklı bularak skandal bir karara imza attı. Evlilik öncesi gayrı meşru ilişkiden hamile kalan kadın, düğünden iki ay sonra doğum yapmasını yerel mahkeme kusurlu kabul ederek boşarken, Yargıtay “kusur yok” kararı verdi. Yargıtay bu kararıyla batıl nizam ve kanunlarlar gerçekleştirilen ahlâki yozlaşmanın üzerine bir tuğla daha koymuş oldu.

Kanal D’den Özgen Bingöl ve Durak Doğan’ın haberi şöyle;

Genç çift evlendikten 2 ay sonra, 38 haftalık bir bebek dünyaya geldi. Mahkemeye başvuran adam, eşinin kendisiyle evlenmeden önce başka birinden hamile kaldığı ve evlenmelerinden sonra doğum yaptığı gerekçesiyle boşanma davası açtı.

‘Gastrit’ Dedi

Genç adam eşinin hamileliğini kendisinden sakladığını, karnındaki şişliğin gastrit diye sunduğunu anlattı dava dilekçesinde. Rahatsızlanması nedeniyle hastaneye gittiğinde eşinin direkt doğuma alınmasıyla birlikte hamileliği öğrendiğini ifade etti. 250 bin lira da tazminat açtı.

Aile mahkemesi çifti boşadı. Kadının 5 bin lira tazminat ödemesine karar verdi. İstinaf da kadını kusurlu buldu. Dosya Yargıtay'a gitti. Yargıtay ise boşanmak isteyen kocanın açtığı davayı reddetti.

Skandal Karar: “Sadakat Evlendikten Sonra Başlar”

Yüksek Mahkeme çiftler arasındaki sadakat evlendikten sonra başlar diyerek toplumun ahlâki kurallarını hiçe sayan bir karara imza attı.

Kararda; "Kadının evlilik öncesi başka bir erkekten hamile kalması ve evlilik birliği içinde doğum yapması boşanma davasında davalı kadın için kusur oluşturmaz, evlilik birliği kurulmadan önceki nedenlere dayanılarak boşanma davası açılamaz" denildi. Eşler arasındaki sadakat yükümlülüğünün evlilik birliğinin kurulmasıyla başlayacağı belirtildi.

Boşanma davası yerine de evliliğin iptali davasının açılması gerektiği vurgulandı.