Van’da 2 İran Ajanı Yakalandı
14 Ekim 2021

Van’da 2 İran Ajanı Yakalandı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

MİT ve Emniyetin Van’da gerçekleştirdiği ortak operasyonda İranlı eski bir askeri ülkelerine kaçırmak isteyen 2 İran ajanı toplam 8 kişi yakalandı.

Van'da ikamet eden İranlı eski asker M.A'yı İran'a kaçırmak isteyen 2 İran ajanı 8 kişi MİT ve Van Emniyet Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla yakalandı. 24 Eylül 2021 tarihinde gerçekleşen operasyon bugün servis edildi.

İran istihbarat görevlilerinin M.A'nın kaçırılması için 30 bin dolarlık bütçeyle Van'da şebeke oluşturmaya çalıştığı MİT tarafından tespit edildi. Şebeke üyelerinin İranlı istihbaratçıların talimatıyla M.A'nın eşi M.E'ye kaçırma olayına yardım etmesi karşılığında 10 bin dolar teklif ettikleri, kabul etmemesi halinde İran'da yaşayan ailesine zarar verileceği tehdidinde bulundukları belirtildi.

İran istihbaratının M.A'yı araçla İran'a kaçırmak üzere iki kişiyi 24 Eylül'de Van'a gönderdiğinin tespit edildiği ve bunun üzerine MİT ve Van Emniyet Müdürlüğü'nün şebeke üyelerine suçüstü yaptığı kaydedildi. Habere göre 24 Eylül günü saat 21.00 sularında M.A'yı kaçırmak üzere ikametgahına girmeye çalışan İran vatandaşı S.S. ve Türk vatandaşı M.E.A gözaltına alındı. Devam eden operasyonda ayrıca 6 Türk vatandaşı da yakalandı.

İstanbul Şişli'de 14 Kasım 2019'da İranlı mühendis Mesut Mevlevi'nin öldürülmesi olayında da bu yıl Şubat ayında İran İstanbul Başkonsolosluğu'nda çalışan bir kişi tutuklanmıştı. 8 Şubat tarihinde diplomatik pasaportla İstanbul Havalimanı'na gelen Muhammed Rıza Nasırzade cinayetin sorumlusu olduğu gerekçesiyle çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.