Van'da Rasûlullah'ı Doğru Anlamak Paneli
20 Nisan 2013

Van'da Rasûlullah'ı Doğru Anlamak Paneli

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İslam Rasulu Efendimiz Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem hakkında çok sözler sarf edildi. O’nun elinden düşmeyen kılıcını elinden alan, cihad meydanlarında akan mübarek kanını hesaba katmayan Rasul tasviri çizildiği bu hafta da Köklü Değişim Van İrtibat Bürosunda “Rasûlullah’ı Doğru Anlamak” başlıklı bir panel düzenlendi.

Bülent Koç’un sunumuyla başlayan panel konuyla alakalı sinevizyon gösterimiyle devam etti. Daha sonra Okan Öztürkçü sunumunu gerçekleştirdi ve Rasulullah’ı doğru anlamanın İslamın hayata yeniden hakim olmasıyla eş anlamlı olduğu belirterek Müslümanların İslami bir hayatın ikamesi için çaba sarf etmelerinin dinen zorunluluk olduğunu söyledi. Öztürkçü ayrıca İslam’ın hayatın tüm müşgüllerine çözümler üreten bir nizam olduğunun kasıtlı bir şekilde üstünün örtülmek istendiği gibi Rasulullah’ın bir devlet başkanı olduğunun da unutturulmak istendiğinden bahsetti. Murat Çetin ise konuşmasında metot ile alakalı meselelere değindi ve Erkam’ın evinden başlayıp Medine’de İslam Devleti ikame edilinceye kadar her şeyin dakik bir plan üzerinde seyrettiğini ve bir metot ile gerçekleştiğini belirtip Müslümanların işte bu metot üzere hareket etmelerinin farziyetinden bahsetti.

Konuşmaların ardından Bülent Koç’un yaptığı dua ile panel son buldu. Köklü Değişim Van İrtibat Bürosu olarak değerli konuşmacılara ve bizi yalnız bırakmayan katılımcılara teşekkürlerimizi sunuyoruz.