Türkiye’de Yine Bir Müslümanın Sisi’ye İadesi Gündemde
18 Ocak 2021

Türkiye’de Yine Bir Müslümanın Sisi’ye İadesi Gündemde

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

İstanbul Havalimanı’nda 3 aydır kabul edilemez yolcu salonunda tutulan Mısırlı mülteci Mahmud Ahmed’in iki hafta içinde Mısır'a "İhvancılar" listesinde teslim edileceği iddia edildi. Türkiye’de daha önce de idamla yargılanan bir Müslüman, ters kelepçeyle uçağa bindirilmiş ve Sisi cuntasına gönderilmişti.

Sosyal medya hesabından bu haberi paylaşan Araştırmacı Yazar Müfid Yüksel, Türkiye ve Katar’ın 200 kadar İhvan (Müslüman Kardeşler) üyesini teslim edeceğini de içeren bir haber linkini de paylaştı. İstanbul Valiliği'ne ait bir belgede ise Uluslararası koruma talebinde bulunan Mahmud'un bu talebinin reddedildiği ve Türkiye'de kalmasına izin verilmediği de yer alıyor.

Olayla ilgili henüz resmi bir makamdan açıklama yapılmadı.

Muhammed Abdulhafız da İade Edilmişti

Yaşadığı Somali’den Türkiye’ye sığınabileceğine yönelik sağlam güvencelerler İstanbul’a gelen Muhammed Abdulhafız, göz göre göre ters kelepçe vurularak uçağa bindirilmişti.

Bu zulmün açığa çıkmasıyla 6 Şubat’ta İstanbul’da açılan soruşturma kapsamında pasaport büro amirliğinden sekiz polis görevden uzaklaştırılmıştı. Mühendis Muhammed Abdulhafız’dan daha sonra haber alınamamıştı.

Havalimanında gözaltına alındıktan sonra Kahire’ye gönderilen Muhammed, şu anda kimsenin bilmediği bir cezaevinde tutuluyor ya da çoktan öldürülmüş de olabilir.