Türkiye, Rusya’ya Heyet Gönderiyor
12 Şubat 2020

Türkiye, Rusya’ya Heyet Gönderiyor

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, önümüzdeki günlerde Türkiye'den bir heyetin Moskova'ya İdlib’deki durumu görüşmek üzere gideceğini duyurdu. Heyet gönderme kararı Putin-Erdoğan telefon görüşmesi sonrasında duyuruldu.

Rus heyetinin Ankara'daki temaslarının ardından bu kez Türkiye'den bir heyet Moskova'ya gidecek. Heyetin Rusya’ya gideceğinin ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’in Ankara ziyareti sonrası duyurulması dikkat çekiyor. ABD’nin himayesindeki Cenevre masasının altyapısı olan Astana ortaklığındaki anlaşmazlık sonrası Washington, Jeffrey’i Ankara’ya göndermişti.

Açıklama Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'dan geldi.

Arnavutluk'un Avrupa ve Dışişleri Bakan Vekili Gent Cakaj ile ortak basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu, İdlib'deki gelişmelere değindi.

"Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız" diyen Çavuşoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. Önümüzdeki günlerde bizden bir heyet Rusya'ya gidecek. Rusya ile birlikte çalışarak ateşkesin kalıcı olmasını sağlamaya çalışıyoruz" bilgisini basın mensuplarıyla paylaştı.