TSK İle Devriye, YPG’ye Sevkiyat
09 Eylül 2019

TSK İle Devriye, YPG’ye Sevkiyat

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

ABD hem Türkiye ile ortak devriye attı, hem de terör örgütü YPG’ye silah sevkiyatına devam etti. TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri, Fırat’ın doğusuna yönelik ilk müşterek kara devriyesini tamamladı. Yaklaşık 2 saat 30 dakika süren devriye görevinin ardından TSK birlikleri geri döndü.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Suriye'de Fırat'ın doğusunda güvenli bölge tesisi için başlattıkları ilk ortak kara devriyesi tamamlandı.Devriyenin yapıldığı gün yerel aktivistler tırlar dolusu silahın terör örgütü YPG’ye verilmek üzere Kamışlı’ya sevk edildiğini görüntüledi. Bu gelişmeler ışığında ABD’nin iki müttefiki Türkiye ve terör örgütü YPG ile ortak hareketi gayri samimi bir görüntü arz ederken, ciddi eleştirilere de neden oldu. Oluşturulacak güvenli bölgenin terör örgütünün güvenliğini sağlayacağını, ABD’nin YPG’yi korumaya aldığını içeren yorumlar da yapıldı.

Güvenli bölge birinci safha uygulamaları kapsamında ABD ile ortak kara devriyesi dün sabah saat 10.24'te başladı. TSK'ya ait 6 zırhlı araç, Akçakale'den sınırı geçti ve 6 araçlık ABD kovoyu ile buluştu. Türkiye ve ABD askerleri, Telabyad kırsalında güneye doğru hareket etti.

İHA'ların da katıldığı devriye, yaklaşık 2 saat 30 dakika sürdü. İlk ortak kara devriyesinin tamamlanmasının ardından Türk birlikleri geri döndü. Kara devriye görevleri bundan böyle belirli bir takvime göre devam edecek.

MSB'den yapılan açıklamada, "Fırat'ın doğusunda Güvenli Bölge tesisi için TSK ve ABD personelinin ilk müşterek kara devriyesi planlandığı şekilde icra edildi" ifadeleri kullanıldı.

Twitter'dan yapılan açıklamada devriye faaliyetinden bazı fotoğraflara da ter verildi.

Daha önce ABD ile birlikte üç kez hava devriyesi yapılmıştı. YPG terör örgütüne ait siperler havadan tespit edilmişti.