Trump’tan ‘Halkını Katlettiği’ Afganistan’a Ziyaret!
29 Kasım 2019

Trump’tan ‘Halkını Katlettiği’ Afganistan’a Ziyaret!

Ajanslar - Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

ABD Başkanı Trump, ülkesinin 18 yıldır son teknolojik “kitle imha silahlarıyla” halkını katlettiği Afganistan'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Trump, Taliban ile barış görüşmelerine yeniden başlanıldığını bildirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD askerleri ile birlikte Şükran Günü’nü kutlamak için perşembe günü Afganistan’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Bu, Trump’ın göreve gelmesinden bu yana Afganistan’a düzenlediği ilk ziyaret oldu.

Trump’a ziyaretinde başta Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien olmak üzere danışmanlardan oluşan bir heyet, koruma görevlileri ve muhabirler eşlik etti. Trump’ı taşıyan uçak Bagram Hava Üssü’ne indi.

Trump, Afganistan’da yaptığı açıklamada Taliban’ın savaşı durdurmak için anlaşma imzalamak istediğini söyledi.

"Taliban uzlaşma istiyor" diyen Trump, ABD'nin şimdiye kadarki görüşmelerde Amerikan askerlerinin Afganistan'dan çekilmesinin ardından ateşkes yapılması için ısrar ettiğini söyledi. Taliban'ın şimdiye kadar buna yanaşmadığını belirten ABD Başkanı, "Şimdi ise ateşkes istiyorlar" dedi.

Kabil yakınındaki Bagram Hava Üssü’nde verilen yemeğin ardından Trump askerlerle sohbet etti. Üsse gelen Afganistan lideri Eşref Gani ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Gani ile bir araya gelen Trump, ABD askerlerine bir de konuşma yaptı. ABD Başkanı, Taliban hareketinin imzalamak istediği anlaşmayla ateşkes yapmayı hedeflediğine yönelik inancını dile getirdi.

Irak’a Giderken Uçağın Işıkları Kapatılmıştı

Irak'a yaptığı ziyareti hatırlatan Trump, uçağı inerken ışıklarının güvenlik amacıyla söndürüldüğünü ve buna çok şaşırdığını anlattı.

Trump, "Biz Orta Doğu'ya son 20 yılda 7 trilyon dolar harcadık ama ışıklarını kapatmadan uçağımızı indiremiyoruz. Bu çok kötü. 7 trilyon dolar harcadık ve inerken ışıklarımızı kapatmak zorundayız." dedi.

Afganistan’a giderken de uçağın ışıklarının kapatılıp kapatılmadığı konusunda bilgi verilmedi.