Trump’tan Garip Erdoğan Yorumu
10 Eylül 2020

Trump’tan Garip Erdoğan Yorumu

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Watergate skandalını ortaya çıkaran ödüllü gazeteci Bob Woodward'ın Eylül ortasında piyasaya çıkacak kitabında ABD Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki yorumları da yer aldı.

ABD basını, Salı günü piyasaya çıkması beklenen kitabın bazı bölümlerini yayınlarken, Erdoğan ile ilgili bölüm dikkat çekiciydi.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Woodward, kitap için Trump ile yaptığı mülakatlardan birinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arasının ne kadar iyi olduğunu da sordu.

Trump soruya şu yanıtı verdi:

İşin komik tarafı, (yabancı liderlerle) ilişkilerimde karşımdaki ne kadar sert, ne kadar acımasızsa o kadar iyi anlaşıyorum. Anladın mı? Bir gün bana bunu açıklasana, tamam mı?"

ABD ile müttefik ve çıkarları doğrultusunda hareket eden devlet başkanlarına garip lakaplarla hitap eden Trump, Sisi’nin yüzüne de “En favori diktatörüm” demişti.

Trump daha önce de Türkiye'de tutuklu bulunan Papaz Brunson'ın serbest kalma sürecini anlatırken de dalga geçerek "Onu bırakmalısınız dedim, bıraksanız iyi olurum dedim ve bıraktılar. Bu bir mucize!" diyerek tiye almıştı.