Trump Yüzyılın ‘Şeytani Planı’nı Açıkladı!
29 Ocak 2020

Trump Yüzyılın ‘Şeytani Planı’nı Açıkladı!

Ajanslar - Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

ABD'nin, Filistin meselesini tasfiye etmeyi amaçlayan sözde "Yüzyılın Anlaşması" adını verdiği “İsrail”i meşrulaştırma planını açıkladı. Filistin’de, plana karşı halkın öfkesinin bir göstergesi olarak resmi kurumların binalarına siyah bayrak asılması ve greve gidilmesi çağrısı yapılırken, Müslüman Türkiye halkından da hain plana yönelik tepkiler yükseliyor.

İslami Güçler Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gazze'de bugün Sağlık Bakanlığı hariç tüm kamu kurum ve kuruluşlarında greve gidileceği belirtildi.

Açıklamada, grevle ABD ve “İsrail”e, "Yüzyılın Anlaşması" olarak adlandırılan sözde barış planının uygulanmayacağı ve Filistin halkının var gücüyle bu planın başarısız olmasına çalışacağı mesajı verileceği kaydedildi.

Köklü Değişim’den Plana Karşı Kitlesel “Basın Açıklamaları” Çağrısı

Türkiye'de de bir çok İslami camia, ABD'nin sözde barış planına tepki gösterdi. Köklü Değişim Medya’dan yapılan açıklamada; “ABD Başkanı küstah Trump ve işgalci Yahudi Varlığı Başbakanı Netanyahu’nun bu açıklamaları korkak ve pısırık Arap yöneticilerini ve ABD müttefiki liderleri belki sevindirdi. Ama Müslümanlar olarak bizim öfkemizi daha da güçlendirdi.

‘Yüz değil bin yıllık plan yapsanız da Kudüs bizimdir ve bizim kalacak!’ Bu sebeple bugünden başlayarak İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde bu sinsi plana karşı tavrımızı ortaya koymak için toplanıyoruz.

Ve diyoruz ki; Ey Kâfir Netanyahu ve Trump! Birlikte açıkladığınız yüzyılın küstahlığına karşı İslâm Ümmeti'nden alacağınız tek cevap şu olacaktır: SİLİNECEKSİNİZ!” ifadelerine yer verildi.

Trump, 'Yüzyılın Anlaşması Planı’nı Açıkladı

Bu planla Ürdün Vadisi'nden Akdeniz'e kadar Filistin topraklarının büyük bölümleri üzerindeki güvenlik kontrolü hakkının büyük bir kısmı “İsrail”e verilirken, Yahudi yerleşim birimleri meşrulaştırıldı. Kudüs, “İsrail”in başkenti olarak tanındı ve “İsrail”in Batı Şeria'da inşa ettiği yerleşim birimlerini yıkma talebi tamamen ortadan kalktı.

Bununla birlikte Trump, ‘egemenliği sınırlı’ Filistin devletinin kurulması karşılığında Filistin tarafından tavizler talep etti.

Kurulması öngörülen Filistin Devleti’nin;

- Ordusu bulunmayan,

- Hava sahası ve sınır kapıları üzerinde kontrolü olmayan,

- Yabancı devletlerle anlaşma imzalama yetkisi bulunmayan bir yapıya sahip olacağı belirtiliyor.

“İsrail” ise Filistin tarafının ABD planını kabul etmesi, müzakerelere ve görüşmelere başlaması, şiddet ve terörizmden vazgeçmesi ve teröristlerin ailelerine yardım etmeyi bırakması durumunda 4 yıl boyunca yeni yerleşim birimi inşa etmeme sözü verdi.

ABD'li yetkililer, 4 yılın sonunda anlaşma yapılmazsa bu sürenin uzatılıp uzatılmayacağını ise belirtmedi.

Trump: “Kudüs’ü “İsrail”in Başkenti Olarak Tanıdım”

Planın ayrıntılarını ‘derhal’ haritalamak ve uygulamak için bir komite kurulduğunu açıklayan ABD Başkanı, bu plana göre Kudüs'ün “İsrail”in bölünmemiş başkenti olarak kalacağını ve “İsrail” için herhangi bir güvenlik riski olmaması şartıyla ABD'nin “İsrail”in bazı bölgeler üzerindeki kontrolünü ve iki devletli çözümü tanıyacağını vurguladı.

Trump konuşmasına şöyle devam etti**;** “Şiddet, gece kulüplerine saldırılar, otobüslere bombalı saldırılar bir daha geri gelmeyecek. “İsrail” için Kudüs’ü onun başkenti olarak tanımak gibi çok şey yaptım. ABD Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıdım. Golan Tepeleri'ni “İsrail” toprağı olarak tanıdım. ABD'nin İran'la yapılan korkunç nükleer anlaşmadan çıkmasını sağladım.”

Trump konuşmasında; “Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a gönderdiğim mesajda ‘Eğer barış yolunu seçerseniz, ABD ve diğer ülkeler yolun her adımında size yardımcı olacak’ dedim. Bununla birlikte Trump, Filistinlilerin (ABD planının uygulanmasını kabul etmeleri halinde) bir milyon iş imkânına sahip olacağını, yoksulluk oranın yarı yarıya azaltılacağını ve böylece Filistin ekonomisinin gayri safi milli hasılasında bir artış sağlanacağını vurguladı.

“Anlamsız gerekçelerle kan dökme dönemini bitirme zamanı geldi” diyen Trump, Müslümanların 1948'de yaptıkları hatadan uzak durmaları ve Yahudi varlığı “İsrail”i tanımaları gerektiğini vurguladı.

Netanyahu: “Bu Tarihi Bir Kazanım”

“İsrail” Başbakanı Benyamin Netanyahu da “Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman'ın burada elçilerini görmek çok güzel, ne kadar önemli bir anda olduğumuzu gösteriyor” diyerek söze başladı, Trump'ın sözde Ortadoğu Barış Planı'nın detaylarını aktardı.

Planı "İsrail” için çok büyük ve tarihi bir kazanım" şeklinde nitelendiren Netanyahu, ABD'nin Ortadoğu Barış Planı kapsamında Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim yerlerini “İsrail” toprağı olarak tanıyacağını açıkladı.

Netanyahu ayrıca, Trump'ın planına göre “İsrail”in, Ürdün Vadisi üzerindeki hâkimiyetini sürdüreceğini de ifade etti.

Filistinli Mültecilere Geri Dönüş Hakkı Yok

ABD'nin planına göre yaklaşık 6 milyonu bulan Filistinli mültecilerin geri dönüş hakkının olmayacağını da açıklayan Netanyahu, planın bölge barışına büyük katkı sağlayacağını savundu.