TGC’den Dilipak’a İhraç Kararı
12 Eylül 2020

TGC’den Dilipak’a İhraç Kararı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), 'AKP'nin papatyaları' ve 'İnanmamanız gerekmez mi idi?' başlıklı yazılarıyla “İstanbul Sözleşmesi” üzerinden AK Parti’yi eleştiren gazeteci Abdurrahman Dilipak'ı ihraç etti. Öte yandan AK Parti Kadın Kolları, Dilipak hakkında 500 bin TL’lik tazminat davası açtı.

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden (TGC) ihraç edildiğini duyurdu.

Dilipak, ilgili paylaşımında "Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 'AKP'nin papatyaları' ve 'İnanmamanız gerekmez mi idi' başlıklı yazılarım nedeniyle şahsımı oybirliği ile üyelikten ihraç etmiştir" ifadesine yer verdi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, üyelikten çıkarma kararını, "Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak’ın İstanbul Sözleşmesi’ni savunan kadınları fahişelikle suçlayan yazısı ve daha sonra bu yazıyı savunmak için yazdığı “İnanmamanız gerekmez mi idi?” başlıklı yazısı nedeniyle" aldığını açıkladı.

Açıklamada, “Dilipak’ın ‘İnanmamanız gerekmez mi idi’ başlıklı yazısında kadınlara yönelik daha önce kullandığı fahişe kelimesinin aslında kadınları değil, LGBT bireylere yönelik yazdığını ifade ettiği, savunma yaparken, nefret söylemini pekiştirdiği” söylendi.

Bu yazılar nedeniyle hakkında disiplin soruşturması açıldığı söylenen Dilipak’ın, TGC Onur Kurulu’na sevk edildiği ve Onur Kurulu’nun verdiği ihraç kararının, Yönetim Kurulu tarafından kabul edildiği bildirildi.

İhraç kararının, Dilipak’ın yazılarının TGC Tüzüğü’ne, Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne, insan haklarına, kadın haklarına, meslek onur ve saygınlığına aykırı olduğu için alındığı ifade edildi.

Ayrıca TGC Onur Kurulu ve Yönetim Kurulu’nun ihraç kararını oy birliğiyle aldığı da belirtildi.

AK Parti’den Tazminat Davası

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak'a AK Parti Kadın Kolları tarafından 500 Bin TL'lik tazminat davası açıldı.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, "AK Parti Genel Merkezimiz, partimizin kadınlarına yönelik hakaret, çirkin yakıştırma ve yazıları ile yapmış olduğu saldırılardan dolayı Yeni Akit gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Dilipak aleyhine yargıya başvurmuştur, hukuki takip için dava açılmış bulunmaktadır" bilgisini kamuoyu ile paylaştı.