Suriyeli Musa’dan Örnek Davranış
08 Ağustos 2019

Suriyeli Musa’dan Örnek Davranış

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Suriyeli Muhammed Musa, yolda yürürken bulduğu ve içinde 2 bin 800 lira olan cüzdanı sahibine teslim ederek örnek bir davranışta bulundu. Cüzdanın sahibi Fatih Yılmaz, “Allah ondan razı olsun. Günümüzde kaç tane böyle insan kaldı” diyerek Musa’ya teşekkür etti.

Muhammed Musa, Mahmudiye Mahallesi Ertuğrul Gazi Caddesi'nde yürürken bulduğu cüzdanın önce sahibini aradı, bulamayınca da polis merkezine götürdü. Polis, inceleme sonucu cüzdanda 2 bin 800 lira ile Fatih Yılmaz'a ait kimlik kartı olduğunu tespit etti.

Polis merkezine çağrılan Yılmaz'a cüzdanını Suriyeli Musa elleriyle teslim etti.

Gazetecilere yaptığı açıklamada, cüzdanın bulunmasına sevindiğini belirten Yılmaz, "İçerisinde bana ait olmayan bir para vardı. İş yerinin parası olduğu için çok üzüldüm. Cüzdanımı bulan Musa kardeşimi tebrik ediyorum. Allah ondan razı olsun. Günümüzde kaç tane böyle insan kaldı." diyerek Musa’ya teşekkür etti.

Muhammed Musa da cüzdanı bulduğunda çevrede sahibini aradığını ve bulamadığını , bunun üzerine cüzdanı polis merkezine götürüp teslim ettiğini beyan etti.