Suriyeli Doktor’dan ‘Donarak Ölen’ Çocuklar İçin Mektup!
14 Şubat 2020

Suriyeli Doktor’dan ‘Donarak Ölen’ Çocuklar İçin Mektup!

Ajanslar - Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Katil Rusya ve Esed rejimin bombardımanından çocuklarını korumak için yola çıkan bir baba donmakta olan evladını hastaneye yetiştiriyor, ama kurtaramıyor. Suriyeli doktor Hüsam Hamdan, bu yürek burkan olayı bir mektupla tüm dünyaya ve iradesiz Müslüman ülke yöneticilerinin yüzüne tokat gibi vuruyor.

İşte o mektup**;**

"Babasının, hastanemizden birkaç kilometre uzaklıktaki çadırından çıkarıp getirdiği bu çocuk, basit bir soğuk algınlığı sebebiyle Afrin'deki hastanemize bu sabah geldi. Babası, yıpranmış çadırındaki sahip olduğu her şeyi onu ısıtmak için getirmişti... O küçücük kalbine sıcaklık verebilmek için bedenini âdeta bir ocak kılarcasına kendini yakıp tutuşturmuştu! Bütün gücüyle ona sımsıkı sarıldı, onu kalbi ile kucakladı ve o narin yüzünü ıslatarak ılık gözyaşlarını sicim sicim döktü...

Sabahın beşinden beri karlar üstünde, rüzgârlar arasında yürüdü, yürüdü... Ülkesinden geride kalan moloz yığınları arasında yürüdü... Bir ara tökezleyince onu başının üstüne kaldırdı, şiddetli rüzgâr ile çarpışınca ise onu sırtına alıp korudu. Buz dolu çukurlar arasında yıpranmış ayakkabılarıyla yürümeye devam etti. Uzuvları buz kesti ama kalbi ona sarılmaya devam etti. İki saat yürüdükten sonra hastanemize ulaştı!

Büyük zorluklarla vücudunu ve kalbini ondan ayırdık, sonra o melek yüzünü açtık ve gülümsediğini gördük ama hareketsizdi. Çocuğun kalbini stetoskop ile dinledik, ölmüştü! Neredeyse bir saat olmuştu! Babası yol boyunca farkında olmadan onun cesedini taşımıştı.

Ey tüm dünyanın kahrı, çaresizliği! Ey âcizliğim, kırgınlığım ve yeryüzünün tüm gözyaşları! Ey acizlikten bir deniz!

Evlerimizin çatısı altında, sobalarımızın gerisinde ısınan bizlere yazık! Ey Şam'ın, Irak'ın, Mezopotamya'nın, Haremeyn'in, Nil'in, Anadolu'nun halkları!

Ey petrolden, kara petrolden denizler üzerinde yüzenler! Kara, sizin kalplerinizin karalığıdır! Üzerinde insan bulunan her toprak parçası! Hepiniz onun öldürülmesine ortak oldunuz.”