Suriye Devrimine Yön Verenler Paneli Çamlıca/Üsküdar'da Yapldı
20 Nisan 2013

Suriye Devrimine Yön Verenler Paneli Çamlıca/Üsküdar'da Yapldı

Köklü Değişim Dergisi'nin düzenlediği "Suriye Devrimine Yön Verenler" paneli Çamlıca/ Üsküdar'da yoğun bir katılımla gerçekleşti. Program Ramazan AYDOĞAN kardeşimizin Kur-an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Suriye halkının yaşadıklarının anlatıldığı sine vizyon gösterimi izlendi.

Programın sunumunu yapan Erkan KILINÇ; Mübarek Şam Ayaklanması başladığı günden beri büyük bir azim ve inançla devrimini sürdüren ve her geçen gün zafere Allah Subhanehu ve Teâlâ’nın yardımı ile biraz daha yaklaşan Şam’ın yiğitlerine ve Arakan’da, Irak’ta, Mali’de, Somali’de, Filistin’de, Afganistan’da dünyanın her yerinde zulme maruz bırakılmış Müslümanlara selam etti.

Kılınç; Türkiye Müslümanları olarak yanlarında olduğumuzu bir vücudun azaları gibi onların çektiği acıları kalplerimizde hissettiğimizi ve onların zaferlerinin bizleri de sevindireceğini hatırlatarak, zalim Beşşar Esed’e ve diğer zalimlere, kafirlere de Allah’ın izni ile akıttıkları kanda boğulacaklarını ifade etti. Rabbimizin şu ayetini onlara hatırlattı; Zalimler yakında nasıl bir inkılap ile devrileceklerini görecekler. (Şuara 227)

Ardından "Suriye Kıyamına Yön Verenler" konulu sunumunu yapmak üzere Köklü Değişim Dergisi Yazarı Osman YILDIZ söz aldı. Yıldız konuşmasında; "İslam ümmetinin bu çöküntü asrı dönemi boyunca iki büyük sarsıntı yaşadığını bunlardan birincisi Hilafetin yıkılması, diğeri ise gasıp yahudi varlığı İsrail'in, mübarek Filistin topraklarında kurulması" olduğunu ifade etti. Yıldız; Yıllarca ümmete ümitsizlik tohumları ekildiğini, sömürgeci Batı'nın bu topraklarda yüz yıllık planları olduğunu, ancak gelinen noktada Tunus’ta başlayan ayaklanmaların, Suriye'de zirveye ulaştığını ve ümmetin Hilafet Devleti noktasında ümitlerinin yeşerdiğini söyledi. Suriye'nin tarihi hakkında kısa bilgi veren Yıldız, oğul Esed dönemindeki Sedneya cezaevinde yaşanılanları anlatarak, bugün devrim içerisinde etkin olanların birçoğunun bu cezaevinde yatanlar olduğunu ifade etti. Suriye'de Batı ve bölge devletlerinin Suriye devrimini çalmaya yönelik siyasi tüm girişimlerini Suriye halkının ifşa ettiğini anlatan Yıldız son komplonun ise Cumartesi günü Suriye’nin Dostları adında yapılan girişim olduğunu söyledi.

Cenevre mutabakatı çerçevesinde Suriye’de bir geçiş hükümeti kurulması noktasında, Batı ve bölge devletlerinin hem fikir olduğunu ancak alternatifin hazır olmaması ve Suriye halkının Ulusal Koalisyonu ve geçiş hükümetini kabul etmemesinden dolayı Beşşar Esed’e katliamları için zaman tanındığını ifade etti. PYD Başkanının açıklamalarına yer veren Yıldız, Suriye halkının Hilafet istediğini ama Türkiye’nin de desteklediği Koalisyonun laiklik ve demokrasiden bahsettiğini ifade etti.

Suriye’de İslam Devleti istemeyi acelecilik olarak değerlendiren kesimlere karşı ise bunun şer-i bir mesele olduğunu ve Suriye halkının Hilafet talebine destek olmaları gerektiğini, bu tür açıklamaların orada İslam’ı isteyen Müslümanları manüpüle etme amaçlı olduğunu ve onları, radikal ve ılımlı diye bölme amaçlı olduğunu ifade etti.

Yıldız; Hizb-ut Tahrir Emiri Celil Alim Ata İbnu Halil Ebu Raşta’nın, Suriye halkına, Alimlerine ve dünyadaki Alimlere, Suriye’de İslami Hilafet Devleti’nin gelmesi için çağrıda bulunduğunu söyledi. Suriye’de Hilafet Devleti’nin kurulması için Suriye halkının yanında olmaları gerektiğini ve bulundukları bölgelerde Hilafetin kamuoyunu yapmalarını istediğini ve oradaki nusret ehlinden nusret vermeleri noktasında talepte bulunduğunu ifade etti.

‘’Suriye Devrimine Yön Verenler’’ konulu panel soru cevap bölümünden sonra İzzettin Güren’in yaptığı dua ile son buldu.