Soylu, Bildirinin Arkasındaki Siyasi Erkin CHP Olduğuna İşaret Etti
06 Nisan 2021

Soylu, Bildirinin Arkasındaki Siyasi Erkin CHP Olduğuna İşaret Etti

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 104 emekli amiralin yayımladığı bildiriyle alakalı soruşturmanın devam ettiğini, bildiriyi yayımlayanların tüm irtibatlarını ortaya çıkardıklarını açıkladı. İmzacılardan dördünün CHP üyesi olduğunu belirten Soylu, "Eleştirebilirsiniz ama gece yarısı dönüp bize ültimatom veremezsiniz, verdirtmeyiz. Zihinlerinde en ufak böyle bir şey varsa darmadağın ederiz" dedi. İktidar cephesinden gelen bu açıklamalar, amirallerin bu girşiminin seçim meydanlarında çokça konuşulacağına işaret ediyor.

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Soylu, "bildirinin yayımlandığı gece sabaha kadar uyumayıp çalıştıklarını" söyledi.

Soylu, bildiriyi yayımlayan emekli amirallerle ilgili olarak, "CHP'ye üye olan 4, aileleriyle üye olan da yaklaşık 18 kişi var. Kimi kardeşi, kimi ablası, kimi oğlu, kimi kızı, aileleriyle beraber…Son 30 günde kimlerle irtibat kurdukları, hangi siyasi parti yoğunluklu irtibat kurdukları çok açık ve net" diyerek CHP’yi bildiriden sorumlu tuttu.

Hiçbir siyasi operasyon merkezi olamadan darbe olamayacağını söyleyen Soylu, "Hemen çıkarırsınız veya sonra çıkarırsınız ama darbelerin işbirliği içerisinde olduğu siyasi operasyon merkezleri vardır. 1960 darbesinin de siyasi operasyon merkezi CHP'dir. Bizatihi İsmet İnönü'dür. Buna itiraz edecek olanlar varsa kendi genel sekreterlerinin, milletvekillerinin anı kitaplarına baksınlar" dedi.