Şiddet Batıl Nizamın Hastalığıdır
04 Aralık 2019

Şiddet Batıl Nizamın Hastalığıdır

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

İstanbul'daki bir üniversitede çalışan öğretim görevlisi boşanmak isteyen akademisyen eşini bıçakladı. Ağır yaralanan kadın yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Batıl nizamın hastalıklarından biri olan şiddet, toplumun her sınıfında görülebiliyor. Yöneticiler nutuklarında bu hastalığın eğitim ile çözülebileceğini söyleyip bozuk nizamı koruma yoluna gidiyor.

Medyaya yansıyan şiddet olayı, İstanbul Üsküdar'da geçtiğimiz hafta sonu meydana geldi.

İddiaya göre karı koca arasında şiddetli geçimsizlik başladı. Bunu kabul etmeyen bir üniversitede daire Başkanı C.İ gece yarısı eşi Elif İ.’yi evin dışına çağırdı. Burada tartışmaya başlayan çiftten öğretim görevlisi koca cebinden bıçağı çıkararak kendisi gibi öğretim görevlisi olan karısını defalarca bıçakladı.

Ağır yaralanan kadın hastaneye kaldırılırken, C.İ gözaltına alındı. Öğretim görevlisi koca çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, yaralanan kadının yoğun bakımda tedavisi sürüyor.

Şiddet Batıl Demokrasinin Hastalığı

Şiddet, Batı’dan ithal proje ve kanunlarla önlenmeye çalışılıyor. İstanbul Sözleşmesi ve ona uyumlu yasaların çıkarılmasıyla şiddet iyiden iye yükselişe geçmesine rağmen, yöneticiler bu gerçeğe kulaklarını tıkadı.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, kıta genelinde her üç kadından birinin fiziksel ya da cinsel şiddete maruz kaldığını söylemişti. Avrupa bu konuda çaresizliğe düştüğünü itiraf ederken, Türkiye’de Avrupa’dan ithal İstanbul Sözleşmesi ve uyum yasaları ile şiddeti durduracağını umuyor. İstanbul Sözleşmesi sonrası çıkarılan yasalarla Türkiye’de şiddetin daha da arttığı istatistiklerle de kanıtlanmış durumda.