Rusya’dan Yakınlaşma ABD’den Uyarı Mesajı
15 Mayıs 2019

Rusya’dan Yakınlaşma ABD’den Uyarı Mesajı

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüştü ve ABD ile tam ilişki kurmak istediğini ifade etti. Pompeo ise Rusya’yı ABD başkanlık seçimine müdahale etmemesi konusunda uyardı.

Putin, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Salı günü yaptığı ziyaretin ardından, Rusya ile ABD arasındaki "tam ilişkileri" yeniden kurmak istediğini söyledi.

Pompeo'yu Soçi kentinde ağırlayan Putin, Özel Yetkili Savcı Robert Mueller’in Rusya’nın 2016 ABD başkanlık seçimlerine müdahale iddialarını ilişkin yürüttüğü soruşturma hakkında “Tamamen objektif bir soruşturma oldu" dedi.

Muller'ın raporunda, son başkanlık seçimleri sırasında Rusya ile Trump arasında ilişkinin olduğuna dair kanıt bulunmamıştı.

Lavrov: Rusya, ABD'yle İlişkileri Normalleştirmek İstiyor

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'la ABD'li mevkidaşı Pompeo 3 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. ABD'nin İran krizi ve Venezuela'daki son gelişmelerinde de gündeme geldiği belirtildi.

Görüşmeyi ‘samimi ve faydalı’ olarak nitelendiren Lavrov, Moskova ve Washington’un ilişkileri normalleştirmek için adım atma ve iletişim kanallarını yeniden açma konusunda anlaştığını, buna önem verdiklerini ifade etti.

Lavrov, “Rusya ve ABD arasındaki gerilim, dünyadaki genel durumu kaçınılmaz olarak olumsuz etkiliyor. Bu durumu düzeltmek için somut adımlar atma konusunda fikir birliği sağladık. Moskova, Washington’la diyaloğu normalleştirmek istiyor ve bunu gerçekçi buluyor” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ise, Rus mevkidaşı Lavrov'u Salı günü Soçi'de yaptığı toplantıda, Rusya'nın gelecek yıl yapılacak bir sonraki ABD başkanlık seçimine müdahale etmemesi konusunda uyardı.

Pompeo, "Ruslar 2020'de bu yönde hareket ederse, ilişkimizi gerçekte olduğundan daha kötü bir konuma koyacağız" dedi.